latinica  ћирилица
21/10/2024 |  22:01 | Аутор: РТС

Нереди у Новом Пазару, полиција спријечила навијаче да уђу на стадион (ФОТО)

Прије почетка утакмице 12. кола Суперлиге Србије између Новог Пазара и Партизана дошло је до сукоба између домаћих навијача и припадника полиције. Три полицајца су лакше повријеђена, а до сада је ухапшено десет људи.
Хапшење (фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
Хапшење (фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

Присталице Новог Пазара су покушале да уђу на стадион, упркос казни Фудбалског савеза Србије због које је меч требало да се одигра без присуства публике.

Инцидент се десио када је група навијача напала кордон полиције, претходно користећи пиротехничка средства, због којих је сусрет накратко и прекинут.

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је дошло до драстичног нарушавања јавног реда и мира.

Хапшење (фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

- На почетку утакмице око 120 навијача из група Екстреми и Торцида Санџак напало је припаднике полиције. Приликом напада, повријеђена су три полицијска службеника и ријеч је о лакшим повредама. Полиција је већ отпочела хапшења и до сада је ухапшено десет људи. На локацијама гдје је дошло до напада на полицијске службенике, оштећено је за сада пет путничких возила - изјавио је министар Дачић.

Полиција је успјела да спречи навијаче да уђу на стадион, након чега су се присталице Новог Пазара повукле и побјегле у мањим групама.

Хапшење (фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

Протести у Новом Пазару поводом одлуке ФСС-а трају од претходне недјеља, а према једној од порука, навијачи су планирали да спријече да се меч одигра.

На крају занимљивог меча Партизан је у самом финишу побиједио Нови Пазар резултатом 4:3.