latinica  ћирилица
21/10/2024 |  19:30 ⇒ 19:42 | Аутор: РТС

Партизан добио ново руководство - Љајић предсједник, међу члановима и Пеђа Мијатовић

На сједници Скупштине ФК Партизан изабрани су чланови Привременог органа, који ће у наредних шест мјесеци руководити клубом из Хумске. Предсједник Привременог органа биће Расим Љајић, а међу члановима је и Предраг Мијатовић. Љајић је на конференцији за медије рекао да је ово нови почетак клуба са великом традицијом и да ће бити неопходни непопуларни и болни резови.
Расим Љајић (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -
Расим Љајић (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

Послије десетогодишње ере Милорада Вучелића и Милоша Вазуре, вјероватно најгоре деценије у историји клуба, ФК Партизан је добио нову управу - за почетак привремену.

Досадашњи предсједник клуба Милорад Вучелић, генерални директор Милош Вазура, чланови Управног одбора, као и сви чланови Скупштине разријешени су дужности.

Након што је одржана дуго чекана сједница Скупштине клуба, на конференцији за медије обратио се Расим Љајић, који је преузео функцију предсједника Привременог органа, тијела које ће руководити клубом из Хумске у наредних шест мјесеци.

Поред некадашњег министра у Влади Србије, за чланове Привременог органа изабрани су некадашњи фудбалери "црно-бијелих" Предраг Мијатовић и Данко Лазовић, привредници Милка Форцан, Војислав Лазаревић и Бобан Станојевић и правник Драган Миловановић.

- Изабрали смо овакав Привремени орган сходно циљевима које смо поставили. Имамо људе из свијета спорта, велика фудбалска имена, имамо привреднике односно финансијске стручњаке јер нам предстоји тешка финансијска и организациона консолидација клуба и имамо адвоката, који би требало да се бави институционалним реформама у наредном периоду - рекао је Љајић пред новинарима.

Захвалио је Предрагу Мијатовићу, али и свим осталим члановима који су пристали да буду у Привременом органу.

- Разговарао сам са десетинама, можда и стотинама бивших фудбалера и спортских радника, привредника, људи из различитих сфера друштвеног и јавног живота. Већина људи је изразила подршку промјенама које се дешавају у Партизану, али сви су говорили: "То је добро, али немој мене овог пута, сачекајте, ја ћу касније да се укључим." Заиста је велика храброст да једна фудбалска и спортска легенда као што је Пеђа Мијатовић, бивши спортски директор Реал Мадрида, прихвати да се ухватимо у коштац са тешким проблемима који нас очекују - истакао је Љајић.

Љајић је нагласио да ће бити неопходни непопуларни и болни резови, али да нова управа није дошла да буде популарна него да буде успјешна.

- Да би било боље, мора да буде мало и теже јер пречица у рјешавању проблема нема. Нико није измислио рецепт да један клуб или једна компанија стане на ноге без болних и тешких резова. Наш план је да већ наредне године буџет смањимо са 22 на 16 до 17 милиона евра. Морамо да направимо уштеде. Број запослених морамо да смањимо најмање за 20 одсто. Видјећемо када уђемо у клуб, разговараћемо са сваким човјеком који је запослен, да видимо на који начин то можемо да урадимо - најавио је Љајић.