latinica  ћирилица
21/10/2024 |  08:41 ⇒ 08:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Хјустон: Хеликоптер ударио у стуб, погинуло више особа (ВИДЕО)

Више особа, укључујући једно дијете, погинуло је када је хеликоптер синоћ ударио у стуб предајника у Другом округу града Хјустона у савезној држави Тексас и изазвао експлозију и рушење конструкције, изјавио је данас градоначелник Хјустона Џон Вајтмир.
Несрећа (Фото:  EPA-EFE/BRIAN CASSEY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT/илустрација) -
Несрећа (Фото: EPA-EFE/BRIAN CASSEY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT/илустрација)

- Несрећа се догодила у близини раскрснице улица Енгелки и Норт Енис око 20.00 часова по локалном времену, изазивајући велику и веома бучну експлозију - рекао је Вајтмир на синоћној конференцији за новинаре, преноси Си-Ен-Ен.

Званичници нису прецизирали колико је људи погинуло, али, према ријечима шефа хјустонске полиције Ное Диаза, четири особе налазиле су се у приватном хеликоптеру.

Градоначелник је рекао да је, по свему судећи, хеликоптер полетио са аеродрома Елингтон, који се налази око 27 километара јужно од мјеста несреће, али одредиште за сада није познато.

- Ово је трагичан догађај и трагичан губитак живота - рекао је шеф хјустонске полиције Диаз, а градоначелник Вајтмир је потврдио да су људи који живе недалеко од мјеста несреће безбједни.