latinica  ћирилица
20/10/2024 |  13:02 ⇒ 13:04 | Аутор: Агенције

Никшић: Поднијећу кривичне пријаве

У Коњицу је на локалним изборима данас гласао и премијер ФБиХ и предсједник СДП БиХ Нермин Никшић.
Нермин Никшић - Фото: РТРС
Нермин НикшићФото: РТРС

- Нажалост и данашњи избори, као и они прије двије седмице, одвијају се у сјени трагедије која се десила на подручју пет општина. Искрено не знам шта је руководило ЦИК да донесе одлуку о одржавању избора, јер је још увијек огроман дио територије у Неретвици непроходан, отежане су комункације, рјешавају се огромне штете изазване природном катастрофом - рекао је он.

Истовремено је изнио критике на понашање Градске изборне комисије, те најавио да ће бити испитан и утицај ЦИК БиХ, након достављања изборног материјала. Наиме, све странке које партиципирају у општинском вијећу доставиле су своје кандидате за чланове бирачких одбора, а на четири бирачка мјеста нису постављени чланови или предсједници бирачких одбора из СДП БиХ да присуствују примопредаји бирачких материјала, навео је Никшић, иначе лидер СДП.

Према његовим ријечима, након приговора из градске организације СДП из ГИК су се "кабадахијски понашали и пријетили члановима бирачких одбора који су указивали на неправилности".

Након ових догађања, Никшић је истакао да су упутили приговор ГИК и ЦИК, те да ће лично поднијети и кривичне пријаве против оних који то раде на бирачким мјестима, те чланова ГИК и ЦИК који буду покривали таква понашања.