latinica  ћирилица
20/10/2024 |  11:15 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Саниран мост на Рачи (ВИДЕО)

Инвестиције Владе Републике Српске у путну инфаструктуру на подручју семберско-мајевичке регије ће се у наредном периоду ширити, јер Бијељина повезује Србију са Срспком, истакли су у ЈП Путеви Српске.
Мост на Рачи - Фото: РТРС
Мост на РачиФото: РТРС

За путну инфраструктуру на магистралним и регионалним правцима, Влада Срспке реализује пројекте у вриједности 15 милиона КМ, а најмање толико планирано је и за наредну годину. Недавно је саниран коловоз на савском мосту на граничном прелазу Рача, а ради се и на другим дионицама.

Рехабилитација магистралног пута Вршани-Бијељина, у дужини од 18 киломатара, вриједна је 9,5 милиона КМ. Радови се одвијају планираном динамиком, а рок је 14 мјесеци.

Милан Дакић, директор Путева Републике Српске, рекао је да су након позива учесника саобраћаја о стању коловоза на мосту преко Саве, интервенисали и отклонили недостатке, тако да је мост сада проходан за саобраћај.

Мост на Сави на граничном прелазу Рача додатно је оптерећен превозом шљунка за изградњу највећег инфарструктурног пројекта у регији ауто-пута Кузмин-Бијељина и новог моста. Коловоз под овим теретом брзо пропада, о чему свједоче и наши снимци и саговорници из претходне седмице.

Путеви Српске испунили су обећање и санирали оштећења. Тако је и на магистралном правцу Бијељина-Зворник гдје се приводи крају рехабилитација дијела магистрале у Јањи. Бијељина пут је извођач радова и на подручју општина Лопаре и Угљевик.

Александар Кецман, технички директор Бијељина пута, каже да тренутно изводе радове на санацији моста на регионалном путу у Лопарама, у мјесту Мачковац, који је био теже оштећен и њиме се нису могла кретати тешка теретна возила.

Сви регионални и магистрални путеви на подручју Семберије су оптерећени због изградње ауто-пута Бијељина-Рача. Потреба за овом саобраћајном комуникацијом већ је давно препозната, јер је Србија највећи привредни партнер Републици Срспкој.

- Из тог разлога Влада је, уз сагласност Министарства саобраћаја, дала сагласност да Путеви Српске обрате пажњу на оптерећност и да одржавају и прате стање на тим путевима како би се радови наставили и док пројекти не буду завршени - рекао је Дакић.

Само за путеве у Семберији, Влада Српске је у години на измаку издвојила 15 милиона КМ. План је да се најмање толико издвоји и наредне године.