latinica  ћирилица
20/10/2024 |  07:31 ⇒ 07:53 | Аутор: РТРС

Рукометаши Борца против Јерузалем Орможа у другом колу ЕХФ Европског купа

Рукометаши Борца ће вечерас у 20.15 часова у дворани "Борик", угостити словеначки Јерузалем Ормож у другом колу ЕХФ Европског купа.
Рукометаши Борца - Фото: РТРС
Рукометаши БорцаФото: РТРС

Тренер Бањалучана Ирфан Смајлагић је противнику говорио са великом дозом поштовања.

- Они су у дужем такмичарском ритму, одиграли су седам утакмица у домаћем првенству, двије у Европи. Доста су квалитетна екипа, која балансира са младим и искусним играчима и имаћемо доста интересантну утакмицу. Без обзира на њих, ми морамо довести своје могућности у стање које нам гарантује резултат. Радимо на себи и анализирамо ривала протекла четири дана и још ћемо у наредна два. Учинићемо све и дати максимум да дођемо до позитивног резултата - поручио је Смајлагић.

Капитен Борца Небојша Граховац оптимиста је кад је у питању двомеч са Словенцима.

- Физички смо спремни, стручни штаб и играчи се боре стално против препрека и понашају се као да је све на највећем могућем нивоу. Мишљења сам да ништа неће бити одлучено у првој утакмици с обзиром да смо сличног квалитета. Превагнуће ситнице, надам се у нашу корист. Искрено, надам се и вјерујем у пролазак - рекао је голман бањалучке екипе.

РК Борац је био један од најуспешнијих спортских колектива у БиХ. Био је шампион Европе 1976, победник ЕХФ Купа 1991, освојио је седам титула првака Југославије, летири пута БиХ, десет пута је освојио Куп Југославије, шест пута БиХ, осам пута је био првак Репубике Српске уз 13 Купова.