latinica  ћирилица
19/10/2024 |  09:18 | Аутор: Агенције

Партизан направио велики скок

Након одиграног четвртог кола Евролиге, неки клубови су значајно напредовали на табели, док су поједини имали благи пад.
КК Партизан (Фото: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs) -
КК Партизан (Фото: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs)

Највеће изненађење, али оно негативно, приредио је својим навијачима актуелни првака Европе грчки Панатинаикос. Атињани су поражени у оба меча првог дуплог кола у новој сезони Евролиге.

Зелени су имали двије утакмице на страни, али свакако нису себи могли да дозволе да изгубе од Париза, новајлије у Евролиги, док су онда у репризи финала из прошле сезоне поражени и од Реал Мадрида.

Атињани се тако сада налазе на шестом мјесто са учинком 2:2.

Исти тај скор имају и кошаркаши Партизана, који су послије лошег старта сезоне, гдје су поражени на гостовањима Басконији и Реал Мадриду, сада искористили предност домаћег терена и прво савладали Бајерн у Арени, да би потом били бољи од Макабија, који је био домаћин у хали "Александар Николић".

Црно-бијели су тако направили велики скок и послије четири кола заузимају осму позицију.

Идентичан учинак са Партизаном имају и екипе Олимпијакоса, Анадолу Ефеса, Реал Мадрида, Асвела, Басконије, Макабија и Бајерна.

Са друге стране, Црвена звезда је послије велике борбе и продужетка на крају ипак била поражена од Барселоне, али црвено-бијели могу бити задовољни, јер се и даље налазе на челу табеле са учинком од 3:1. Звезда је у првом мечу овог дуплог кола у Истанбулу савладала екипу Фенербахчеа.

Са само једним поразом послије четири кола уз екипу Јаниса Сферопулоса су и Барселона, Монако, Желгирис и Фенербахче.