latinica  ћирилица
18/10/2024 |  09:01 ⇒ 09:08 | Аутор: РТС

Звезда против нишког Радничког за 10. тријумф, Партизан и Нови Пазар затварају 12. коло

Фудбалери Црвене звезде и Радничког из Ниша од 16.00 отварају 12. коло Суперлиге Србије. Поред овог меча, играће и Чукарички против Напретка и ТСЦ против Радничког из Крагујевца. Партизан и Нови Пазар ће у понедјељак затворити ову рунду такмичења.
Суперлига Србије (Фото илустрација: ФС Србије) -
Суперлига Србије (Фото илустрација: ФС Србије)

Неколико добрих дуела је пред љубитеље домаћег фудбала, али ће засигурно дерби меч 12. кола бити одигран у Београду у сусрету екипа Црвене звезде и Радничког из Ниша. Биће то нова утакмица у вишедеценијском ривалству, а тренутна форма тимова гарантује изузетно занимљиву утакмицу.

Звезда је до сада одиграла 10 утакмица, забиљеживши девет побједа и један реми. Са 28 бодова и утакмицом мање тренутно заузима прво мјесто на суперлигашкој табели. "Црвено-бијели" су у претходној рунди на гостовању савладали екипу ИМТ-а, резултатом 3:1.

Изабраници Владана Милојевић још увијек нису на нивоу који прижељкују, али и тренутна кадровска ситуација им није повољна. Ипак, и са неколико промјена у саставу, Звезда је фаворити у свакој утакмици српског шампионата, па и против тима који је показао да је на почетку сезоне да је добро организован тим на терену.

Раднички је забиљежио пет побједа, уз два ремија и три пораза, тренутно броји 17 бодова и са утакмицом мање заузимају шесто мјесто на табели. У претходном колу су као домаћини подијелили бодове са екипом ОФК Београда у мечу који је обиловао добрим додавањима и потезима, а на крају завршен резултатом 1:1.

Састав Николе Дринчића има квалитет за горњи дио табеле, а резултати су то и потврдили. Претходно добре партије су омогућиле Нишлијама да у меч против Звезде уђу растерећено.

Звезда и Раднички су током претходне сезоне одиграли три међусобна сусрета, два првенствена и један у Купу Србије. Сва три дуела припала су црвено-белима из Београда и то без примљеног гола.

Распоред утакмица 12. кола Суперлиге:

Петак:
Црвена звезда - Раднички Ниш 16.00
Чукарички - Напредак 18.00
ТСЦ - Раднички 1923 19.00

Субота:
ОФК Београд - Спартак 14.00
Тестилац - Железничар 16.00
Јединство Уб - Војводина 18.00

Недјеља:
Младост - ИМТ 17.00

Понедјељак:
Нови Пазар - Партизан 16.00