latinica  ћирилица
17/10/2024 |  19:19 ⇒ 19:22 | Аутор: РТС

Калинић: Очекујемо пуну Арену, у добром смо низу у Евролиги

Кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић рекао је пред меч против Барселоне да очекује пуну Арену против шпанског тима и истакао да је његова екипа у добром низу у Евролиги.
Никола Калинић (Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ) -
Никола Калинић (Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ)

Пред меч четвртог кола Евролиге који се игра у петак у 20 часова у извјесно распродатој "Арени" Калинић не жели да екипу захвати еуфорија јер је сезона тек почела.

- Рано је још причати да ли је кликнуло све у екипи. Двије-три утакмице нису неко мјерило, тек смо у октобру, још нисмо стигли ни до Нове године. Укапирали смо шта тренер тражи од нас, нашли своје улоге, све то леже на мјесто и све иде у добром смјеру - рекао је Калинић.

Кошаркаши Црвене звезде лидери су на табели Евролиге као једини тим без пораза у досадашњем дијелу такмичења и дочекују Барселону која има скор 2-1 и није изгубила од шампиона Србије и АБА лиге од октобра 2017. године.

- Очекујемо добру утакмицу. Хоћемо да играмо што боље, да поставимо добре принципе да се уиграмо и осјетимо ко шта ради. Посљедњих пар утакмица изгледамо све боље и боље и то нам је циљ, да играмо што боље и градимо добре навике које ће нам помоћи да добијамо утакмице. Очекујемо пуну "Арену". Добар је моменат. У добром смо низу у Евролиги, навијачи то цијене - додао је Калинић.

Српски кошаркаш је до овог љета играо у Барселони и зна какав квалитет има његов бивши клуб.

- Барселони је увијек циљ завршни турнир и титула, такав тим су направили и ове године. Мислим да су атлетски бољи ове године, са мало мање искуства, али су потентна екипа. Морамо да зауставимо њихово трчање и контролишемо утакмицу са навијачима и покушамо да одиграмо одбрану као у прошлим утакмицама. Наравно и да покушамо да побиједимо - истакао је Калинић.

Не жели да издваја Калинић ниједног играча Барселоне као посебну претњу.

- У посљедњих пар утакмица Кевин Пантер игра одлично, али мислим да они заиста имају састав у којем може било ко да искочи. Имају 12 изузетних играча, не бих никога издвајао. Пантер, Јан Весели и Николас Лапровитола су играчи који знају како се играју овакве утакмице и можда би на њих требало обратити посебну пажњу. Ту су и шпански и играчи који могу да ти саспу 15, 20 поена. Требало би бити зато опрезан - закључио је Калинић.