latinica  ћирилица
17/10/2024 |  12:25 ⇒ 12:27 | Аутор: Агенције

Неочекивани посјетилац: Пас на врху Велике пирамиде у Гизи (ВИДЕО)

Један човјек је летио параглајдером изнад Велике пирамиде, највеће од три у Гизи, када је примијетио извјесне покрете на врху. Послије неколико тренутака било је јасно да је врх некада највише грађевине на свијету освојила једна животиња.
Пирамиде у Гизи (Фото: EPA-EFE/KHALED ELFIQI) -
Пирамиде у Гизи (Фото: EPA-EFE/KHALED ELFIQI)

Ово је онај незабораван тренутак који може да се ухвати једном у животу, а то се управо догодило Алексу Лангу који је летио параглајдером када је примијетио једног пса како лута и лаје на врху Велике односно Кеопсове пирамиде у Гизи.

      View this post on Instagram

A post shared by Marshall Mosher (@marshallmosher)

Након овог изненађујућег открића на древном споменику, Ланг је изјавио да је пас лајао на птице које су летјеле изнад њега када га је примијетио, пренеси Дејли мејл.

Снимци који круже мрежама импресионирали су људе широм свијета.

Лангов снимак је подијелио и Маршал Мошер, чувени авантуриста, који је послије предочио видео на ком се види да пас силази са пирамиде.

      View this post on Instagram

A post shared by Marshall Mosher (@marshallmosher)

 

И даље није јасно како је мали пас успио да стигне до врха Велике пирамиде, нити колико је дуго био тамо.

Древно архитектонско чудо

Пењање на Велику пирамиду у Гизи, или било коју од 118 египатских пирамида је незаконито. Многи туристи, у потрази за погледом на врх споменика, често користе параглајдинг туре око структура.

Велика пирамида у Гизи је древно чудо које и даље привлачи милионе туриста из цијелог света. Изграђена је око 2580-2565. године прије нове ере и ова величанствена грађевина је највећа од три пирамиде у Гизи.

Извор: rt.rs