latinica  ћирилица
16/10/2024 |  15:36 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

Лукић: Ово није правни процес, већ "правна басна" (ВИДЕО)

Вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић рекао је да процес против њега и предсједника Српске Милорада Додика пред Судом Бих није правни процес већ "правна басна".
Милош Лукић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милош ЛукићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Лукић је рекао да "Тужилаштво годину дана `гура` нешто што није правни процес, већ је и правна басна, правна бајка, али и правна трагикомедија". 

- Кажу када животиње говоре људским језиком да је то басна, а кад људи говоре животињским да је то Босна. Чини ми се да можемо увести и нову категорију у правну праксу која се тиче тих процеса који се дешавају у историји. Имаћемо можда нешто што ће у будућности моћи да се зове "Босне Кристијана Шмита", што неће имати везе ни са правом, ни са етиком, ни са моралом" - истакао је Лукић.

Он је додао да закон који је Кристијан Шмит донио нема везе с правом, а ни етиком и моралом.

Подсјећамо, у Суду БиХ одржано је рочиште предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Милошу Лукићу.

Миљкан Пуцар, адвокат вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића истакао је да је данас доказано, да је оно што је наведено у оптужници, а ставља се на терет в.д. директору Службеног гласника Републике Српске Милошу Лукићу, не стоји.