latinica  ћирилица
14/10/2024 |  14:16 | Аутор: РТРС

ПУ Бањалука: Оштетили микрокредитну фондацију за неколико десетина хиљада КМ

Против девет лица из Бањалуке и Требиња поднесен је извјештај бањалучком Окружном јавном тужилаштву због фалсификовања исправа, злоупотребе службеног положаја и обмане при добијању кредита, при чему је микрокредитној фондацији из Бањалуке причињена штета од неколико десетина хиљада КМ.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

Извјештај је поднесен против службеника микрокредитне организације чији су иницијали А.П. из Бањалуке, који се сумњичи за осам кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, те осам кривичних дјела фалсификовања исправе.

Лице се сумњичи да је као службеник микрокредитне фондације у Бањалуци од августа 2023. године до марта ове године злоупотријебило положај и у намјери стицања противправне имовинске користи, израдило, овјерило и приложило фалсификовану документацију за клијенте ради одобравања кредитних средстава.

Тиме је клијентима и микрокредитној фондацији причинило материјалну штету од 23.403 КМ, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Извјештаји су поднесени и против лица чији су иницијали Ј.И, Б.И, Е.Д, Б.Ч, Е.Д, Ф.Б, А.Х. и И.З, сви из Тузле, који су ради стицања противправне имовинске користи поднијели захтјеве за кредите микрокредитној фондацији у Бањалуци уз које су приложили неистините податке и документацију.

На основу поднесене документације одобрени су им и исплаћени кредити у укупном износу од 52.600 КМ, за колико су оштетили микрокредитну фондацију.