latinica  ћирилица
07/10/2024 |  16:00 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Калабухов честитао Додику убједљиву изборну побједу СНСД-а (ФОТО)

Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов честитао је предсједнику Републике Српске и лидеру СНСД-а Милораду Додику убједљиву побједу ове странке на локалним изборима и изразио наду у наставак развоја односа Руске Федерације и Српске који су добили карактер стратешког партнерства.
Милорад Додик и Игор Калабуков - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и Игор КалабуковФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

У писму Додику Калабухов истиче да изборни резултати СНСД-а остварени у градовима и општинама не само Републике Српске већ и Федерације БиХ одражавају исправност и релевантност Додиковог политичког курса, заснованог на очувању поретка утврђеног Дејтонским мировним споразумом у БиХ, уз стриктно поштовање међународног права.

- Увјерен сам да ће Ваш труд, као и залагање Ваших страначких колега обезбиједити развој и просперитет Републике Српске, као и побољшати животни стандард њених грађана - навео је Калабухов.

Руски амбасадор изразио је наду у наставак развоја читавог спектра односа Руске Федерације и Републике Српске који су, заиста, добили карактер стратешког партнерства о чему свједоче Додикови редовни састанци са предсједником Владимиром Путином.

- Желим Вам, господине предсједниче, пуно успјеха у Вашем одговорном раду, а Вама и свим грађанима Републике Српске благостање, здравље и просперитет - истакао је Калабухов у писму Додику.

СНСД је добио начелничке и градоначелничке позиције у 49 општина и градова у БиХ, а у 55 локалних заједница СНСД ће бити прва политичка партија.