latinica  ћирилица
06/10/2024 |  21:16 ⇒ 23:24 | Аутор: РТРС

Ковачевић: СНСД побиједио у 47 општина; Политика Милорада Додика показала апсолутну доминацију (ВИДЕО)

Политика Милорад Додика ужива пуно повјерење грађана Републике Српске. У 47 општина смо побиједили, и још у три са коалиционим партнерима, рекао је Радован Ковачевић портпарол СНСД-а.
Радован Ковачевић - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Радован КовачевићФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Широм Републике Српске наши кандидати ће да славе. Остајемо спремни да се одупремо свим притисцима како извана, тако изнутра. Овим изборима добили смо потврду да смо на правом путу - поручио је Ковачевић.

Истакао је да је политика Милорада Додика и на овим локалним изборима показала је да ужива скоро па апсолутно повјерење грађана Републике Српске и сада се може рећи да кандидати ове странке воде у 47 локалних заједница у Српској.

Ковачевић је рекао да ће у 47 локалних заједница имати људе које је изабрао Додик да буду кандидати за начелнике или градоначелнике, а да у још три локалне заједнице воде кандидати из странака које су коалициони партнери.

- То показује да политка на чијем је челу Додик ужива апсолутно повјерење грађана Републике Српске и да сви они који су се надали томе да се на било који начин наруши то јединство и та снага Српске, која се на првом мјесту симобилзује кроз ту снагу коју нам даје наш народ у овој подршци борбе за наше институције, борбе за напша права су се очигледно и те како преварили - рекао је Ковачевић.

У односу на претходне изборе, Ковачевић је рекао да ће СНСД имати начелнике у Билећи, Угљевику, Броду, на Сокоцу и у Братунцу.

- То показује да наша политика, политика Милорада Додика, СНСД-а, снажне и јаке Републике Српске ужива већинско и огромно повјерење грађана Српске и можемо са сигурношћу рећи да је та политика препозната од наших грађана - истакао је Ковачевић.

Он је додао да су за ту политику тражили повјере и грађани су то препознали, те да се са великом сигурношћу може рећи да је то побједничка политика, да Република Српска остаје снажна, стабилна, спремна да се одупре притисца са којима се начажлост суочава.

- Они који су се таквима нудили да буду партнери нису добили подршклу у Републици Српској и то је најбитније. Политика Милорада Додика и СНСД-а је добила потврду кроз побједу у 47 локалних заједница , рекао је Ковачевић.

Када је ријеч о градовима, кандидати СНСД су побиједили у Приједору, Градишци, Српцу, Прњавору, Дервенти, Добоју, Зворнику, Источном Сарајеву и Требињу

- То показује да је апсолутна доминација наше странке - каже Ковачевић.

Он је додао да је рано да се у одређеним лојалним заједницама проглашавају побједе, да треба још мало времена да би се могло са неком сигурношћу рећи.

Ковачевић каже да је у Бањалуци обрађено мање од 80 бирачких мјеста од 260, тако да се, како наводи, још не може имати релевантан податак о побједнику.

- Занимљиво је да имамо опозицију која слави, ако им се чини, побједу у једној локалној заједници, а СНСД води у 45. СНСД је сам освојио око 60 одсто гласова у Републици Српској, а комплетна опозиција око 35 одсто, што јасно говори о подршци српског народа Милораду Додику - рекао је новинарима Ковачевић у Изборном штабу СНСД-а.

Он је истакао да су резултати у Бањалуци подијељени, односно да постоје мјеста гдје је у предности кандидат СНСД - Никола Шобот, а негдје су резултати нешто лошији, али да то нису поуздани подаци да би се могло говорити о коначном резултату избора.

- Још ниједан кандидат у Бањалуци није у вођству 10.000 гласова. Никада нисмо проглашавли побједу прије коначних података и то нећемо радити. Тамо гдје резултат није задовољавајући саопштићемо јавности. СНСД је побједничка и најјача странка у Српској и БиХ и уз СНС је најјача политичка партија у региону - нагласио је Ковачевић.