latinica  ћирилица
04/10/2024 |  21:17 ⇒ 21:19 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Многе мјесне заједнице у Бањалуци нетакнуте у претходне четири године; У многим од њих живот утихнуо

Обишла сам све мјесне заједнице у Бањалуци пратећи трибине и састанке и увидјела сам да су многе од њих остале нетакнуте било каквом интервенцијом у посљедње четири године, навела је потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић.
Жељка Цвијановић - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Жељка ЦвијановићФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- То је недопустиво. Не можете да имате ситуацију као што смо имали примјер у једној мјесној заједници да ви имате изграђен један дио тротоара и да ви нисте успјели за четири године да доведете до краја нешто што је започето. Да пружите нешто што би учинило да дјеца безбједно могу ићи до школе. Морате да будете одговорна власт. Не може бити да вас не интересује - рекла је Цвијановић за РТРС.

Цвијановић истиче да је у многим мјесним заједницама у Бањалуци живот утихнуо у протекле четири године.

- Ја мислим да је то недопустиво - закључује Цвијановић.

Бањалука је изузетно важна за цјелокупну Републику Српску, то је срце Републике Српске у коме су смјештене све важне институције.

- Многи центри се налазе овдје. Финансијски, административни и политички центар смјештени су овдје. Овдје се преламају многе ствари. Овдје се договарају многе ствари - навела је Цвијановић.

Истиче да је Бањалука врло специфична, да се не своди све на "урбани" дио града тј. центар већ да се велике потребе налазе и у свим приградским насељима.

- И сад ви ако не извршавате те обавезе или не третирате на исти начин и оно што је град сам, језгро и оно што су около мјесне заједнице ви онда не можете да будете добар градоначелник - каже Цвијановић.

Цвијановић каже да сваки начелник, градоначелник као и свако ко управља неком локалном заједницом мора да има свијест о потребама свих људи без обзира у којем дијелу се они налазили.

- То је оно што сам ја препознала да се овдје није десило - рекла је Цвијановић.

Она каже да постоји једна врло битна ствар, а то је да неке ствари у Бањалуци "цвјетају" због многих интервенција Владе Републике Српске.

- Како на примјер. Реконструисали смо Бански двор уз помоћ Владе Републике Српске. Кућу Милановића такође је Влада финансирала - наводи Цвијановић.