latinica  ћирилица
04/10/2024 |  19:15 ⇒ 21:15 | Аутор: РТРС

Сијарто се обратио на српском језику: Јаки предсједници као Додик потребни свима

Изасланик предсједника ФИДЕС-а у Мађарској и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто обратио се на српском језику на завршној предизборној трибини СНСД-а у дворани Борик у Бањалуци.
Петер Сијарто - Фото: СРНА
Петер СијартоФото: СРНА

- Захваљујем се на позиву, што сам са вама на прагу веома важних избора. Веома вас цијенимо. Имамо много тога заједничког. Изложени смо велчиком спољном притиску. Они који нас притишћу желе да се мијешају у наше унутрашње ствари. Пријетње, увођење санкција, и финансирање наших непријатеља. Важно је да се залажемо за своје интересе, јер ако то не урадимо, нико други се неће залагати умјесто нас. Живимо у доба опасности, зато су потребни јаки предсједници као што је и Милорад Додик. Он на сваком форуму храбро заступа интересе Републике Српске. Можемо да му захвалимо за развијање сарадње, која данас износи 40 милиона евра. Настављамо и даље на тој сарадњи. Важно је да сами одлучујуте ои својој будућности - додао је Сијарто.

Сијарто је додао да ће Мађарска наставити да се залаже да Српска остане на путу развоја.

- Да не будете изложени пријетњама и да се не доводи у питање ваше право да одлучујете о својој будућности. Будите и даље јаки, налазите се за своје интересе како би Српска остала стабилна на путу развоја. Нека вас Бог чува! - рекао је Сијарто.