latinica  ћирилица
04/10/2024 |  19:37 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Додик: Са Шоботом као градоначелником вратићемо сјај Бањалуци

Лидер СНСД-а Милорад Додик истакао је на завршној предизборној трибини у Бањалуци да ће Бањалука добити нови сјај са кандидатом СНСД-а Николом Шоботом на челу Града.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Императив је наша побједа у Бањалуци, јер наши непријатељи ће рећи ако побиједимо од 64 општине и града у 63, а изгубуимо у Бањалуци, биће то предствљено као наш пораз - напомиње Додик.

Он је навео да ће Шобот бити нови градоначелник Бањалуке.

- Шобот ће бити нови градоначелник Бањалуке и вратиће сјај овом граду. СНСД је одлучио да Бањалука буде главни град Републике Српске, јер је то приородно и она је највећи град Српске. Из Бањалуке смо изградили аутопутеве према Градишци и Добоју, и наставићемо да градимо и даље - каже Додик.

 

Када је ријеч коју је СНСД добијао данас, али и протеклих дана, Додик наводи да вриједи за то да се ради.

- Ја сам свједок да предсједник Вучић, премијер Вучевић, Вулин и сви ми заједно радимо даноноћно на нашем јединству. Али то не радимо да наштетимо некоме другоме, већ што цијенимо наш народ и нашу слободу - истиче Додик.

Он је захвалио и изасланик предсједнику ФИДЕС-а у Мађарској и министру спољних послова Мађарске Петеру Сијарту.

- Желимо да сачувамо мир, да сачувамо наш идентитет. Не треба да спомињем колико је ваћжан био Свесрпски сабор, који је дао многе наше одговоре из прошлости, а ли и смјернице за будућност. Зато је то историјски документ. Сва концепција наших непријатеља је да подијеле Србе. Они се тиме хране, дијеле нас на Србијанце, босанске Србе, Србе из Хрватсаке и тако редом, а ми смо један јединствени народ, јасно и гласно само Срби - напомиње Додик.

Он је додао да Српска уз подршку Србије рјешава своје проблеме.

- Овај народ зна како се брани слобода и част. Ми смо увијек на "мртвој стражи", нема опуштања. Вјерујемо Кини и Русији,. вјерујемо Мађарској и Азербејџану и свима онима који су били уз нас у најтежим тренуцима - напомиње Шобот.

Он каже да БиХ није признала Косово, јер Српска чврсто стоји иза тог става.