latinica  ћирилица
04/10/2024 |  18:50 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

Бојић: Побиједиће Бањалука, побиједиће Република Српска

Побиједиће Бањалука, побиједиће Република Српска, поручио је Милован Бојић, директор института за кардиоваскуларне болести Дедиње на завршној трибини СНСД-а у Бањалуци.
Милован Бојић - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милован БојићФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Посебна ми је част што сам на овако импозантном скупу. Пратио сам стварање Републике Српске од првог дана. Бићу уз Републику Српску све док сам жив. Република Српска проноси своју слободу, настојећи да буде поносна и часна и према потомцима, али и будућим покољењима - рекао је Бојић.

Поручио је да Српска подноси све неправде са осмијехом.

- Република Српска је данас нападнута са свих страна, а то није у реду, јер се атакује на њен суверенитет и идентитет. Ради се на укидању њених надлежности.  Долазе друга времена, мијењају се карта на геополитичкој сцени. Треба издржати, јер народ који брани своју независност и слободу је непобједив народ. Зато се и напада предсједник Милорад Додик, да би се створио унутрашњи раскол - поручио је Бојић.

Истакао је да данашње тешко вријеме налаже да будемо опрезни и мудри, изнад нас су свјетски моћници и агенти, мјере наше личне грешке и погрешне кораке.

- Све српско домаће је најбоље, осим домаћих издајника. Србину је увијек било важно шта му је деда био, а још важније шта ће му унук бити, а издајник никада. Покажимо да умијемо и знамо. Моји пријатељи Владо Ђајић и Никола Шобот су успјешни људи. Будућност припада онима који знају да је обликују по потребама свог народа, а то видите на УКЦ Републике Српске. Бањалука ће са Шоботом да цвијета. Неће више бити изгубљених дана. Побиједиће Бањалука, побиједиће Република Српска - поручио је Бојић.