latinica  ћирилица
04/10/2024 |  18:27 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Завршна предизборна трибина СНСД-а почела минутом ћутања за страдале у поплавама у ФБиХ (ФОТО)

Завршна предизборна трибина Савеза независних социјалдемократа која је одржана у Спортској дворани Борик у Бањалуци почела је минутом ћутања за страдале у поплавама у ФБиХ. Завршној трибини, осим руководства СНСД-а, присуствовали су и представници владајућих политички странака из Србије, Мађарске, Црне Горе и Сјеверне Македоније. Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је да ће Бањалука добити нови сјај са кандидатом Николом Шоботом на челу Града.
Завршна трибина СНСД-а - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Завршна трибина СНСД-аФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

19.35 - Хвала вам за ову дивну вече, због ње вриједи радити, и на крају побиједити. Ја сам свједок да предсједник Вучић, премијер Вучевић, Вулин и сви ми заједно радимо даноноћно на нашем јединству. Али то не радимо да наштетимо некоме другоме, већ што цијенимо наш народ и нашу слободу - рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Захвалио се и Сијарту, који разумије нашу борбу.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Желимо да сачувамо мир, да сачувамо наш идентитет. Не треба да спомињем колико је важан био Свесрпски сабор, који је дао многе наше одговоре из прошлости, али и смјернице за будућност. Зато је то историјски документ. Сва концепција наших непријатеља је да подијеле Србе. Они се тиме хране, дијеле нас на србијанце, босанске Србе, Србе из Хрватсаке и тако редом, а ми смо један јединствени народ, јасно и гласно само Срби! - поручио је Додик.

Истакао је да заједно са Србијом рјешавамо све наше проблеме.

- Овај народ зна како се брани слобода и част. Ми смо увијек на "мртвој стражи", нема опуштања. Вјерујемо Кини и Русији,. вјерујемо Мађарској и Азербејџану и свима онима који су били уз нас у најтежим тренуцима - рекао је Додик, чиме је и завршена предизборна трибина СНСД-а.

19.30 -  Вечерас шаљемо јасну поруку, једна ријеч, а она је побједа! У Бањалуку враћамо стручност. Градићемо бесплатне станове за младе, градићемо школе, вртиће, рјешавамо инфраструктурне проблеме града. Град ћемо развијати како то наши грађани желе. Поред побједе шаљемо поруку српског јединства - рекао је Никола Шобот, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Заједно смо најјачи, каже Шобот.

- Бањалука је увијек гледала у Београд, јер знамо да и Београд гледа према Бањалуци - поручио је Шобот.

19.20 - Хвала нашим пријатељима на подршци, који су и тиме показали колико је наша Република Српска стабилна и јака. Ово је вријеме када треба да покажемо јединство и саборност. Све наше побједе биле су побједе за Републику Српску и на тај начин се крећемо и напријед - рекла је Жељка Цвијановић, потпредсједница СНСД-а.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Бирамо, каже Цвијановићева, озбиљне и паметне људе.

- Побиједићемо и овај пут, у сваком нашем граду. Побиједиће Бањалука, Република Српска. Хвала за јединство и сигурну политику коју смо водили све ове године. За два дана сви ћемо бити поносни на ово што смо до сада урадили - поручила је Цвијановићева.

19.15 - На завршној трибини подршку СНСД-у пружио је и премијер Србије Милош Вучевић.

- Велика ми је част, али и одговорност да вам пренесем поздраве предсједника Србије Александра Вучића. Ви знате боље од мене који људи овдје треба да буду изабрани, рећи ћу вам нешто друго. Када нам је било важно да нисмо сами, да осјетимо барем једну реченицу подршке, увијек смо то добијали од предсједника Милорада Додика и Републике Српске, и те ствари се не заборављају. Можда се то неком чини да су то само формалности, али од тога све почиње - рекао је Вучевић.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Први пут,додаје Вучевић, на Свесрпском сабору смо рекли шта треба да радимо заједно.

- Да сачувамо наш народ с обје стране Дрине, и гдје год живе Срби на овим просторима, али и у цијелом свијету. Зато нам је потребна политичка стабилна Српска, ми немамо времена за авантуре и неке тестове - поручио је Вучевић.

19.10 - Изасланик предсједника ФИДЕС-а и министар иностраних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто обратио се присутнима на српском језику.

- Захваљујем се на позиву, што сам са вама на прагу веома важних избора. Веома вас цијенимо. Имамо много тога заједничког. Изложени смо великом спољном притиску. Они који нас притишћу желе да се мијешају у наше унутрашње ствари. Пријетње, увођење санкција, и финансирање наших непријатеља. Важно је да се залажемо за своје интересе, јер ако то не урадимо, нико други се неће залагати умјесто нас - рекао је Сијарто.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Живимо у доба опасности, кеже Сијарто, и зато су потребни јаки предсједници као што је и Милорад Додик.

- Он на сваком форуму храбро заступа интересе Републике Српске - поручио је Сијарто.

19.00 - Пуну подршку Николи Шоботу за градоначелника Бањалуке пружио је и предсједник Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији и потпредсједник Владе Иван Стоилковић.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- На вама је највећа одговорност, јер водите епску борбу за опстанком Републике Српске, али и цијеле идеје српског свијета. И не само ваша, већ и свих грађана да се размишља паметно, и да се иде у побједу пуним капацитетом. Уопште не сумњам да ће Српска, а онда и Србија побиједити, јер иза ове идеје стоји огромна већина српског народа, а када је тако, онда нам не може нико ништа. Ми који долазимо изван Србије и Српске имамо велику привилегију, јер имамо два главна града, један је Београд, а други Бањалука. И зато је побједа Николе Шобота избор Бањалуке и Републике Српске - рекао је Стоилковић.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

18.50 - Процес уједињена започели су предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик. Морамо о најбитнијим питањима да мислимо исто, да гледамо испред себе и када покушају да нас заваде, да будемо постојани и чврсти. Када гласате, онда шаљете и поруку Србији, да настављате политику једног народа. Гласате за то да вам Србија у сваком граду и општини направи болницу, вртић, оно што треба тамо - рекао је Александар Вулин потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

18.40 - Посебна ми је част што сам на овако импозантном скупу. Пратио сам стварање Републике Српске од првог дана. Бићу уз Републику Српску све док сам жив. Република Српска пробноси своју слободу, настојећи да буде поносна и часна и према потомцима, али и будућим покољењима. Она подноси све неправде са осмјехом. Република Српска је данас нападнута са свих страна, а то није у реду, јер се атакује на њен суверенитет и идентитет - поручио је окупљенима Милован Бојић, директор Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње".

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

18.27 -  Хвала Србији за све што ради за нас и што ће радити и даље. Хвала свима који су стварали нашу партију, нашим ветеранима, и свима који су остали када смо мало посрнули, и који су вјеровали у нас, али и онима који су нам се сада придружили. Бањалука је на великом испиту. Ако желе да им дјеца буду учена, образована, васпитана, онда немојте имати дилему за кога гласати за два дана - рекао је Владо Ђајић предсједник ГО СНСД Бањалука.

ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

18.25 - Интонирањем химни Републике Српске "Моја Република" и Србије "Боже правде" почела је предизборна трибина а потом је минутом ћутања одата пошта за страдале у катастрофалним поплавама, клизиштима и одронима у Федерацији БиХ.

18.20 - Трибини присуствују предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници Жељка Цвијановић, Радован Вишковић и Сања Вулић, генерални секретар Срђан Амиџић, организациони секретар Игор Додик, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот, предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић, као и велики број чланова и симпатизера СНСД-а.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Завршној трибини присуствују и предсједници СНС-а Милош Вучевић, изасланик предсједника Фидеса, владајуће политичке партије у Мађарској, Петер Сијарто, предсједник Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић, као и предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

На трибини СНСД-а је и отац предсједника Србије Александра Вучића, Анђелко Вучић.

Присутни су, између осталих, и предсједник СПС-а Горан Селак, ДНС-а Ненад Нешић и потпредсједник СП-а Срђан Тодоровић.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

-----

18.00Вучевић и Вулин стигли на завршну трибину СНСД у Бањалуци

Лидер СНСД-а Милорад Додик дочекао је премијера Србије Милоша Вучевића и потпредсједника Владе Србије Александра Вулина, који ће пружити подршку СНСД-у. 

- Са нама су наши велики пријатељи - написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Трибини ће присуствовати и предсједник Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић.