latinica  ћирилица
30/09/2024 |  19:13 | Аутор: РТРС

Стевандић: Уједињена Српска ће удуплати изборни резултат у Новом Граду

Уједињена Српска жели да удупла изборни резултат у Новом Граду у односу на прије четири године, порука је предсједника странке, Ненада Стевандића.
Уједињена Српска - Нови Град - Фото: Уступљена фотографија
Уједињена Српска - Нови ГрадФото: Уступљена фотографија

Стевандић је рекао да је циљ демонстрирати озбиљност, односно да нема никакве политичке подјеле када локалне заједнице и Влада треба заједно да бране Републику Српску и стану на браник уставног поретка и институција.

-Битна је та сарадња. Постоје покушаји да се неке локалне заједнице искористе као неки стратешки положаји који би дијелили Републику Српску. Тако да вечерас шаљемо поруку да је битно сачувати стабилност Новог Града, добру комуникацију са Владом и учествовати у заједничком напретку и одбрани Републике Српске – изјавио је Стевандић на трибини у Новом Граду.

Зоран Кукавица, кандидат за одборника, подсјетио је да у овој општини постоји заједничка одборничка листа коју чине Уједињена Српска, НДП и ДЕМОС.

-На листи имамо 25 кандидата за одборнике, спој искуства, знања и младости. У протеклом мандату имали смо мукотрпне сједнице Скупштине општине. Опозиција је на све могуће начине покушавала блокирати рад власти. Надам се да су грађани препознали то и да ће опозиција бити кажњени на овим изборима. А, очекујем да ће ова наша коалиција направити озбиљан искорак на изборима – закључио је Кукавица.

Мирослав Дрљача, кандидат за начелника општине (СНСД), кога подржава и Уједињена Српска, похвалио је коалициону сарадњу у потеклом мандату. Како је рекао, готово све што је договорено и било припремљено за сједнице Скупштине, на крају је и усвојено.

-Дубоко вјерујем у побједу на овим изборима, вјерујем да постоји простор у гласачком тијелу гдје ће УС и наши други коалициони партнери направити продор. И да ћемо у наредне четири године имати Скупштину која је одговарајућа и која ће радити у интересу грађана Новог Града. Ове претходне четири године су биле мучне, сједнице Скупштине општине трајале су у недоглед и то је била једна врста фарсе или позоришта, а најмање Скупштина. Надам се да ће нова Скупштина бити експедитивнија, да ће више радити у интересу грађана, што убрзава сва дешавања у локалној управи. Вјерујем у ову сарадњу. Ми у Новом Граду нисмо измислили ништа ново. Оно што се дешава на ниво Републике Српске практично смо пренијели овдје. Вјерујемо да ће нам такав однос дати најбољу комуникацију са Владом Републике Српске, што нам је даље потребно за развој општине – рекао је Дрљача.