latinica  ћирилица
28/09/2024 |  16:55 | Аутор: СРНА

Шкипина позвао на разум: Евентуални инциденти неће донијети никоме добро

Кандидат СНСД-а за начелника општине Пале Дамјан Шкипина позвао је све представнике политичких партија и становнике ове локалне заједнице да до краја предизборне кампање буду одговорни и разумни, у складу са хришћанским вриједностима, без обзира на све политичке разлике које су у демократском друштву нормалне и пожељне.
Дамјан Шкипина - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Дамјан ШкипинаФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

На питање Срне да прокоментарише информације о могућим инцидентима на Палама у самом финишу предизборне кампање, као и у изборној ноћи, а које код становника Пала изазивају несигурност и страх, Шкипина је рекао да вјерује да ће сви политички актери и у предстојећем периоду наставити да достојанствено и у духу толеранције представљају својим суграђанима идеје и програме за будућност ове локалне заједнице.

- Унапријед осуђујем могућност било каквог нарушавања јавног реда и мира и безбједности, као и све гласине које се о томе шире. Вјерујем полицијским органима да могу гарантовати безбједност на подручју наше општине, као и сигурност сваког појединца и сваке породице.

Овом приликом бих позвао надлежне институције, Полицијску управу Источно Сарајево и Министарство унутрашњих послова, да испитају све гласине које круже Палама о евентуалним инциденатима и да спријече сваког ко и помисли да се оглуши о закон и наруши ред и безбједност у нашој локалној заједници. За мене је сваки појединац који има такве намјере неприхватљив, без обзира којој политичкој опцији припада - поручио је Шкипина.

Он је предложио и да се што прије одржи сједница Форума за безбједност општине Пале ради процјене безбједносне ситуације, те на основу тога предузму и одговарајуће мјере.

- Као кандидат СНСД-а за начелника општине, никада никоме нисам изговорио ружну ријеч упркос бројним оптужбама и неистинама које су изречене о мени. Више пута сам позивао на толеранцију и пристојност јер другачије не знам и не пристајем. Моја порука је јасна – нека побиједи пристојност и програм који нуди боље Пале и извјесну будућност за свакога.

Нека наше ријечи буду позив на јединство, а не на сукобе. Заједно морамо радити на очувању мира и сигурности, како бисмо омогућили да најбољи међу нама побиједе на изборима! Фер и поштена изборна утакмица на којој се такмичимо својом визијом и планом је једино што нам свима доноси корист, јер Пале могу постати престоница Српске само ако су безбједне и сигурне за живот и рад свих грађана", истакао је Шкипина.

Он је рекао да ће изборна кампања и избори проћи, те да живот иде даље и након 6. октобра.

- Зато, будимо одговорни, разумни и уједињени у циљу изградње боље будућности за сваког појединца и нашег суграђанина! Наша снага лежи у заједништву и колективној борби за Пале какве сви заслужујемо! За боље Пале, за нашу престоницу - закључио је Шкипина.