latinica  ћирилица
28/09/2024 |  09:52 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

Блиски сарадници Станивуковића напустили одборничку листу ПДП-а; Тврде да планира немире у изборној ноћи (ФОТО)

Кандидати на одборничкој листи ПДП-а у Бањалуци Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић одлучили су да се повуку са листе, јер, како су нагласили, више није могуће служити грађанима онако како су обећали, јер је Драшко Станивуковић издао све и све подредио себи.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

- Ми, који смо до јуче били на истој страни са Драшком Станивуковићем и кандидати на његовој листи, осјећамо обавезу да јавно проговоримо о ситуацији која нас је натјерала да напустимо његов тим. Драшко је издао све и све подредио себи - навели су Анчић и Шестићева у саопштењу.

Они су истакли да је Драшко Станивуковић, откако је постао свјестан да је његов пораз на изборима за градоначелника Бањалуке све извјеснији, ушао у фазу деструкције.

- Спреман је и да себи запали аутомобил или на други начин себе учини жртвом. Планира да у изборној ноћи изазове дестабилизацију Републике Српске, немире и хаос. Његова стратегија је јасна - искористиће сваки могући начин да у метежу преокрене пораз у своју корист, оптужујући за наводну изборну крађу. Сматрамо да је наша дужност да упозоримо јавност Бањалуке, Републике Српске, али и међународну заједницу на опасне потезе које Станивуковић планира, уколико избори не буду по његовој мјери - указали су они у саопштењу.

Фото: Уступљена фотографија

Према ријечима одборника који су напустили листу ПДП-а у Бањалуци, већ данима траје очајнички покушај да се прикрију сви трагови и документи који би након окончања мандата могли бити предмет интересовања надлежних органа.

- Небојша Дринић, у име Драшка Станивуковића, води акцију уништавања доказа који свједоче о њиховим приватним интересима и везама са тајкунима. Умјесто да се пред грађанима боре за што бољи резултат, они покушавају да обришу сваки траг сумњивих послова - наглашава се у саопштењу.

Као досадашњи кандидати на листи, они су истакли да не могу "остати нијеми пред чињеницом да се Драшково најближе окружење бави протежирањем и фаворизовањем себи блиских кандидата за одборнике, док остале гура на маргину".

- Истовремено, од нас се тражи да на своје име и образ обезбиједимо гласове за његову кандидатуру, без икакве подршке или равноправности унутар странке. Ово понашање је за нас неприхватљиво и крајње срамотно. Умјесто да се бори за повјерење грађана, Станивуковићев тим користи посљедње тренутке мандата да промовише личне интересе најближег круга, док занемарује остале који су годинама доприносили раду странке - наводи се у саопштењу.

Они су указали да је Драшко Станивуковић, својим понашањем и поступцима, ПДП претворио у нешто што никада није била.

- Странка која је некада била симбол интелектуалаца, патриота, космополита и демократског приступа данас је инструмент његових личних амбиција и личних интереса које дијели заједно са Небојшом Дринићем. Ми нисмо ту да служимо приватним интересима, нити да подржавамо овакве праксе. Из осјећаја одговорности према Републици Српској, нашим породицама и чланству ПДП, одлучили смо да ову истину изнесемо пред јавност, не чекајући исход избора. За нас постоје ствари важније од политичких побједа или пораза - то су честитост, правда и јавни интерес. Због тога се повлачимо са листе ПДП, јер на овој листи више није могуће служити грађанима онако како смо обећали - истакли су Анчић и Шестићева.

Они су додали да ово није само њихова одлука, већ њихов позив на одговорност према свима који вјерују у истину, правду и будућност Бањалуке.