latinica  ћирилица
27/09/2024 |  20:36 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска подржава оснивање општине Омарска

Уједињена Српска подржава жељу грађана Омарске да имају своју општину и надамо се да ћемо то врло брзо завршити у Народној скупштини Републике Српске. Неоправдано се дуго чека, поручио је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, на предизборној трибини у приједорској мјесној заједници Омарска.
Уједињена Српска, трибина - Омарска - Фото: Уступљена фотографија
Уједињена Српска, трибина - ОмарскаФото: Уступљена фотографија

С друге стране, додаје Стевандић, важни су инфраструктурни објекти у самој Омарској.

- Оно што је њима јако важно то је будућа брза цеста, али и концепција Омарске као општине. Дакле, саобраћај, електромрежа, водовод. Мислимо да ћемо то брзо завршити. Прије него што буде формално проглашена општина, Омарска треба да заврши све ове друге ствари везане за здравствену заштиту, за путну инфраструктуру, водоснабдијевање и све остало – изјавио је Стевандић.

Радован Романић, кандидат за одборника у Скупшини Града Приједора, подсјетио је да је по први пут у Омарској основан Мјесни одбор Уједињене Српске и да већ има добре резултате.

- Као што видите, одзив грађана је добар. Радимо, имамо добру сарадњу са садашњим и будућим градоначелником Слободаном Јавором (СНСД). Као кандидат, залагаћу се да се настави инцијатива за оснивање општине Омарска, да се убрза изградња ауто-пута Приједор-Бањалука, да се изгради петља у Омарској, да се покуша основати индустријска зона у будућој општини Омарска – поручио је Романић.

Ненад Мејакић, предсједник Градског одбора УС Приједор, нагласио је да је задовољан како странка стоји у Омарској.

- Погледајте овај амбијент, он све говори. Очекујем да се на изборима УС још боље позиционира у Приједору, да имамо три одборника и да останемо друга партија у коалицији, одмах иза СНСД – рекао је Мејакић.