latinica  ћирилица
26/09/2024 |  18:11 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Свечан и посебан дан за 20 младих брачних парова из Српца; Додик и Вучевић уручили кључеве за станове (ФОТО/ВИДЕО)

Добили су кључеве новоизграђених станова купљених по повољним условима, које су им уручили предсједник Српске Милорад Додик и премијер Србије Милош Вучевић.
Додјела кључева Србац - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додјела кључева СрбацФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Оно што је зацртано прије три године, сада је и реализовано. Како је и раније дефинисано одлуком локалне скупштине цијена квадрата остала је 1.200 марака, без обзира на поскупљење грађевинског материјала у току реализације овог пројекта значајног за останак младих.

Међу 20 младих брачних парова из Српца, који су испунили услове за куповину прве некретнине по повољној цијени је и четворочлана породица Бојана Балабана. Уселили су у стан од 72 квадратна метра. Тако су стамбено питање ријешили за 86 500 марака. Задовољни су што им је то општина омогућила.

- Када су цијене велике, платити квадрат 1200 км стварно значи - рекао је Балабан.

Колико је ово значајно говори и чињеница да би квадратни метар стана у оваквој згради у Српцу коштао за 1000 марака скупље - 2200 марака. Општина као инвеститор одрекла се профита као и одређених дажбина. Прије двије године почели су земљишни радови за зграду са становима од 60 до 73 квадратна метра што укупно износи 1800 квадрата стамбеног простора.

- Урађено је по највишим стандардима. Желио бих честитам и да пожелим да се број станара повећава - истакао је начелник Млађан Драгосављевић.

- Ево ко има троје дјеце ја преузимам обавезу да отплатим стан, а онај ко то успије у наредних двије до пет година, биће му враћен износ - рекао је Додик.

Ову пронаталитетну мјеру општине Србац којом се гради будућност и оснажује породица поздравио је и премијер Србије Милош Вучевић.

Пројекат је коштао око милион 700 хиљада марака. Биће настављен. Потписан је уговор са пројектантском кућом за израду главног пројекта за изградњу ламеле два зграде за младе брачне парове и градња ће почети сљедеће године.