latinica  ћирилица
26/09/2024 |  11:50 ⇒ 15:52 | Аутор: РТРС

Предсједник Додик одликовао премијера Вучевића; У Српцу обишли вртић и уручили кључеве младим брачним паровима (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић боравио је данас у Бањалуци и Српцу. Посјету Републици Српској започео је састанком са предсједником Српске Милорадом Додиком. Претходно је уприличен свечани дочек испред Палате Републике. Предсједник Републике Српске одликовао је Вучевића Орденом Републике Српске на ленти. Вучевић и Додик обишли су новоизграђен вртић "Србија" у Српцу, те уручили кључеве станова који су додијељени младим брачним паровима.
Вртић "Србија" у Српцу - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Вртић "Србија" у СрпцуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Погледајте преглед посјете премијера Србије Српској:

15.29 - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Србије Милош Вучевић уручили су данас у Српцу кључеве станова за 20 младих брачних парова.

Вриједност пројекта изградње зграде за младе брачне парове износила је 1,69 милиона КМ, а инвеститор је била општина Србац.

Средства су највећим дијелом обезбијеђена путем четврте емисије обвезница, док је цијена стамбеног простора, која је дефинисана одлуком Скупштине општине Србац, износила 1.200 КМ по метру квадратном.

15.17 - Додјела кључева станова за младе брачне парове у новој згради у Српцу

15.09 - Предсједник Српске Милорад Додик рекао је данас да је Србија највећи донатор у Српској и да то чини из народног и државног интереса.

- Највећи интерес су Косово и Метохија, али и Српска која воли Србију. Наша љубав према Србији не може бизи заустављена - рекао је Додик на свечаности испред вртића "Србија" у Српцу, поводом посјете премијера Србије Милоша Вучевића.

 

15.00 - Предсједник Владе Србије Милош Вучевић рекао је данас у Српцу да се вриједност новог вртића "Србија" у овој општини огледа у радости малишана који га похађају, те изразио наду да ће и овај објекат допринијети останку и опстанку српског народа на овим просторима.

14.55 - Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да је нови вртић "Србија", за чију су изградњу владе Републике Српске и Србије обезбиједиле три милиона КМ, направљен по највишим стандардима и да је омогућио малишанима угодан и сигуран боравак.

Драгосављевић је на свечаности поводом посјете премијера Србије Милоша Вучевића и предсједника Српске Милорада Додика Српцу изразио задовољство што је могао да буде дио овог пројекта, те истакао значај његове реализације.

- Осим вртића, добили смо и нову саобраћајницу која је донијела сасвим нови изглед наше општине - рекао је Драгосављевић.

14.22 - Дочек делегације Владе Републике Србије у вртићу "Србија" у Српцу

За новоизграђени вртић "Србија" владе Српске и Србије обезбиједиле су три милиона КМ.

Предсједника Републике Српске Милорад Додика и премијера Србије Милоша Вучевиаћ дочекао је велики број грађана уз громогласан аплауз.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

Вртић "Србија", је почео са радом 2. септембра, и простире се на површини од 1.762 метра квадратна и може да прими 200 малишана.

Ово је трећи вртић који је изграђен у Српцу. Први вртић у овој општини, који је изграђен 1972. године, уништен је у поплавама, а други, који се користи од 1986. године, монтажног је типа са ограниченим роком трајања и смјештајним капацитетом.

Србија је издвојила значајна средства за инфраструктурне пројекте у градовима и општинама у Српској, као и у општинама у Федерацији БиХ са већинским српским становништвом.

13.25 - Конференција за новинаре предсједника Републике Српске и премијера Србије

13.00 - Свечана додјела одликовања Милошу Вучевићу, предсједнику Владе Републике Србије

Предсједник Републике Српске одликовао је Вучевића Орденом Републике Српске на ленти.

Вучевић је одликован за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа између Републике Србије и Републике Српске, као и за изузетан допринос од ширег значаја за опстанак, афирмацију и развој Републике Српске.

predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Милош Вучевић је прави пријатељ Републике Српске и одани припадник српског народа - рекао је предсједник Српске.

Вучевић се захвалио предсједнику Српске на и истакао да је велика част добити Орден Републике Српске на ленти.

- Признање је и неки вид захвалности и обавеза за оно што радимо заједнички у времену које је пред нама - рекао је он.

12.44 -  У Палати Републике састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и премијера Србије Милоша Вучевића.

12.30 - Свечани дочек делегације Владе Републике Србије испред Палате Републике

Предсједник Републике Српске Милорад Додик дочекао је премијера Србије Милоша Вучевића испред Палате Републике.

У част премијера Србије испред Палате Републике постројена је почасна јединица Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Оркестар МУП-а Српске извео је химне Србије "Боже правде" и Републике Српске "Моја Република", а потом је рапорт званичницима предао командир почасне јединице МУП-а Српске Витомир Петричевић.

12.00 - Премијера Србије Милоша Вучевића на Аеродрому Бањалука дочекали су министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић.

Свечани дочек премијера Србије биће уприличен испред Палате Републике Српске.

Након дочека услиједиће састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

У 13.00 часова планирана је свечана додјела одликовања предсједнику Владе Србије.

Вучевић и Додик обићи ће новоизграђен вртић "Србија" у Српцу и уручити кључеве станова који су додијељени младим брачним паровима.