latinica  ћирилица
26/09/2024 |  09:11 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Уручени сертификати новим припадницима САЈ-а; Каран: Обучени за најизазовније задатке (ФОТО/ВИДЕО)

У Центру за обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Бањалуци данас је уручено 12 сертификата полазницима који су успјешно окончали обуку за полицајца-специјалисту у Специјалној антитерористичкој јединици.
Специјална антитерористичка јединица - Фото: Уступљена фотографија
Специјална антитерористичка јединицаФото: Уступљена фотографија

Министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран рекао је у Залужанима да је Република Српска стабилна и мирна са добром општом безбједносном ситуацијом и трендом смањења криминалитета у свим областим.

Фото: РТРС

- Безбједност није нешто што долази само по себи, већ је добрим дијелом производ свакодневног мукотрпног рада свих организација Министарства унутрашњих послова. САЈ елитна јединица обучена и опремљена за најтеже послове. Специјалну антитерористичку јединицу смо уредили да може да одговори свим безбједносним изазовима, посебно када је ријеч о удару на уставни поредак, специфичне облике организованог криминалитета, талачких ситуација, посебних ситуација када су угрожени животи штићених личности и објеката, нарушавања јавног реда и мира који имају рушилачку тенденцију - навео је Каран.

Он је истакао да припадници САЈ-а морају да знају и баштине вриједности које је имала Специјална бригада полиције 1992-1995. године кроз коју је прошло 1.500 људи, од којих је 144 дало живот за Републику Српску.

Каран је поручио да ће МУП наставити да опрема и обучава САЈ као елитну и најбоље обучену јединицу која је спремна да одговори најизазовнијим задацима.

Специјална антитерористичка јединица

Додјели је присуствовао и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.