latinica  ћирилица
20/09/2024 |  15:38 ⇒ 15:39 | Аутор: РТС

Човић: Пешић би требало да остане селектор Србије

Предсjедник КК Црвена звезда Небојша Човић на конференцији за медије је истакао жељу да Светислав Пешић остане селектор репрезентације јер је постигао одличне резултате у досадашњем мандату.
Небојша Човић - Фото: РТС
Небојша ЧовићФото: РТС

Председник црвено-бијелих је говорио о предстојећој сезони и очекивањима да тим одбрани све три титуле, а дотакао се и репрезентативне кошарке за коју је истакао да је остварила одличне резултате.

- Светислав Пешић би требало да остане селектор кошаркашке репрезентације Србије. Кошарка је наш највећи бренд откад смо самостално земља, да искључимо период СРЈ и СФРЈ. Видјели сте то и по резултату у Манили и Паризу и зато бих волио да Пешић остане. То је моје мишљење. Он би требало да остане - истакао је Човић на конференцији за медије.

Када је у питању његова евентуална кандидатура за предсједника Савеза Човић је у свим стилу рекао да је чуо да га је Жарко Зечевић већ побиједио.

- Знаћете ако буде нешто. То је јако тежак посао, поготово у овим временима. Медаље не смију да покрију стање у нашој кошарци, али морају да постоји план, структура… Почиње нови олимпијски циклус, у новембру имамо већ прозоре, квалификације за ЕП, а тада се игра и дерби Звезда - Партизан. Много је проблема који морају да се рјешавају. Није далеко ни 1. октобар, мало стрпљења - поручио је Човић.