latinica  ћирилица
26/09/2024 |  22:31 | Аутор: РТС

Јокић: Уживао сам играјући за Србију (ВИДЕО)

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић изјавио је на конференцији за медије Денвер нагетса да би сваки играч требало да искористи прилику и заигра за национални тим уколико му се пружи прилика.
Никола Јокић (фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN - илустрација) -
Никола Јокић (фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN - илустрација)

Послије репрезентативних обавеза и заслуженог одмора, Никола Јокић се вратио у Денвер.

Поновно окупљање екипе десило се на дану за медије, гдје су играчи фотографисани и давали изјаве за медије.

Једно од првих питања за Јокића на конференцији за медије било је везано за рано испадање од Минесоте у другој рунди НБА плеј-офа, што је омогућило раније укључење у репрезентативне обавезе. Да ли му је заузето љето нешто одузело?

- Ништа није одузело јер сам заиста уживао играјући за репрезентацију, играјући за своје пријатеље, представљајући своју земљу, свој родни град, породицу. Мислим да је то сјајно искуство и мислим да би сваки играч који има прилику то да уради требало то да искористи. То је потпуно другачије такмичење. У суштини, свака утакмица је важна. Ако изгубиш, идеш кући. Мислим да је заиста, заиста занимљиво - рекао је Јокић.

Новајлија у тиму је бивши МВП Расел Вестбрук.

- Мислим, наравно, нисмо имали добар однос на терену. Много смо се свађали и причали један другоме, али сада знам ко је он мало боље ван терена. Сјајан саиграч, вокални лидер, момак који воли да слуша и који жели да прати у теретани. Мислим да је сјајан играч за нас и мислим да ће нам донијети много добрих ствари - истакао је Јокић.

Освајач три МВП звања је упитан како проналази мотивацију из сезоне у сезону.

- Није толико до мотивације, више је до поштовања екипе. Јер све може лако и брзо да се окрене. Уживање са тимом. То је моја мотивација - навео је "Џокер".

Упоредио је освајање олимпијске медаље за Србију и прстена са Денвером.

- То је слично и другачије. Освојити нешто први пут икада за ову организацију и за мене лично, наравно да је посебно. Играње за репрезентацију доноси јединствене емоције, јединствене осјећаје. Играње са пријатељима с којима сам одрастао, играо сам против њих од кад смо имали 13, 14 година, сада се такмичимо за национални тим против најбољих на свијету - појаснио је Јокић.

Његов главни саиграч Џамал Мари је продужио уговор.

- Он је мој партнер у злочину и прошли смо кроз много тога. Имали смо велике побједе, велике поразе, и срећан сам што је остао с нама. Надам се да ћемо направити још мало историје заједно, хајде да то тако кажемо - закључио је Јокић.