latinica  ћирилица
15/09/2024 |  07:01 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Дан српског јединства

Званичници Републике Српске честитали су Дан српског јединства.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је свим Србима Дан српског јединства, слободе и националне заставе, поручивши да их 15. септембар обједињује у духу заједништва, поноса и историјског насљеђа и да је увјерен у непоколебљиво јединство српског народа.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе један је од најважнијих празника јер спаја и уједињује Србе, поручио је премијер Радован Вишковић и истакао да су очување српског народа, његово јединство и слога, императив за све генерације.

Честитку је упутио и предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић уз поруку да се српски народ увијек борио за правду, слободу и истину, те да га спаја историјска и духовна веза због које је важно да у овим изазовним временима буде уједињен.

Подсјетимо, Република Српска и Србија данас заједнички обиљежавају Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Тим поводом предсједник Републике Српске Милорад Додик у Бањалуци организује свечани пријем којем ће присуствовати званичници Републике Српске.

Програм свечаног пријема поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе можете пратити на РТРС, нашем програму и ЈуТјуб каналу од 10.00 часова.