latinica  ћирилица
14/09/2024 |  20:05 | Аутор: РТРС

"Својим путем" - Увести здравију исхрану у школе

Министраство, Град и држава нису нису урадили ништа по питању дигитализације у образовном систему, поручила је Тања Стевановић, кандидат независног покрета "Својим путем" за одборника у Скупштини града Бањалука.
Својим путем - Фото: РТРС
Својим путемФото: РТРС

- Наша странка настојаће да се бори и предложи да се што прије уведе дигитализација у основно образовање, да што прије кренемо савременим путем којим иду све остале државе, јер ми данас стојимо далеко иза њих - рекла је Стевановићева.

Као дио програма наводе залагање за здравију исхрану. Здрава породица - Здрава Република Српска, рекао је потпредсједник странке и кандидат на одборничкој листи Милан Грубор.

Он је рекао да ће предложити Граду Бањалука да се што прије направи договор и дјеци у школама понуде здравије намирнице од оних које им се сада нуде.

- У многим школама и колективима постоје апарати у којима се продају газирана пића, чипсеви, чоколадице и слично. Проблем је у томе што та храна и пића нису здрава ужина. Зато имамо све више гојазне дјеце, оних која болују од дијабетеса и имају алергије на одређену храну - додао је Грубор.

Најважније је, кажу, здравље дјеце, јер без здраве дјеце нема здраве будућности.