latinica  ћирилица
14/09/2024 |  21:58 ⇒ 22:00 | Аутор: РТРС

Шобот: Сарачица заслужује озбиљна улагања

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот вечерас је одржао трибину на Сарачици, гдје је разговарао са мјештанима о свакодневним проблемима и потребама.
Никола Шобот на Сарачици - Фото: РТРС
Никола Шобот на СарачициФото: РТРС

Шобот је истакао да Сарачица заслужује озбиљна улагања у образовну и комуналну инфраструктуру, те да град мора показати одговорност према свим својим дијеловима, без изузетака.

- Проширење школе у Сарачици, посебно изградња продуженог боравка, је неопходно за боље услове образовања. Наша дјеца морају имати сигурност и подршку, а то је обавеза Градске управе - рекао је Шобот.

ФОТО: РТРС

Такође, нагласио је да је изградња вртића приоритет за ово насеље.

- Наша дјеца су будућност, и изградња вртића није луксуз, то је основна потреба сваког друштва. Сарачица мора добити свој вртић, мјесто гдје ће дјеца имати сигурно и здраво окружење за раст и развој - рекао је он.

Поред ових образовних приоритета, Шобот је нагласио да мјештане мучи и проблем канализације, који већ годинама отежава свакодневни живот у Сарачици.

- Канализација није луксуз, већ основна потреба сваке заједнице. Сарачица заслужује да има модерну и ефикасну инфраструктуру - истакао је Шобот.

ФОТО: РТРС

Осим ових приоритета, Шобот је нагласио да ће посебна пажња бити посвећена улагањима у путеве и нову расвјету, гдје год је то потребно.

- Град ће улагати у модернизацију и одржавање путева, као и у изградњу нове јавне расвјете. Свака заједница заслужује безбједност и боље услове за свакодневни живот. То је обавеза сваке одговорне градске власти. Могу вам гарантовати да све што обећам, могу и да испуним, јер стојим иза сваког свог потеза са својом чашћу, каријером и образовањем. Све што урадим, не треба ни лајкове ни камере да би било потврђено - моји резултати говоре сами за себе. Неки људи могу гарантовати својим дјелима и погледом у очи, а неки без проблема слагати чак и сопственим потписом - рекао је Шобот и додао:

- Зато сам сигуран да ћемо побиједити неозбиљност и неодговорност људи који су спремни, само ради сликања и перформанса, слагати своје грађане - картицама са својим потписом, обећавајући нешто што никада нису планирали да испуне. Таква политика мора бити прошлост.

Шобот је позвао мјештане на заједничку борбу за бољу будућност и поручио "побиједиће Сарачица, побиједиће Бањалука!".