latinica  ћирилица
14/09/2024 |  19:41 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Шобот: Бистрица заслужује више пажње и улагања (ФОТО)

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот посјетио је Бистрицу, гдје је разговарао са мјештанима о кључним инфраструктурним потребама овог насеља.
Шобот у Бистрици - Фото: Уступљена фотографија
Шобот у БистрициФото: Уступљена фотографија

Шобот је истакао да Бистрица заслужује више пажње и улагања од стране градске власти, како би се побољшали услови живота у овом дијелу Бањалуке.

- Бистрица треба нови друштвени дом. То је мјесто окупљања, мјесто гдје заједница јача своје везе и организује догађаје. Овај простор је од виталног значаја за мјештане и мора бити приоритет у наредном периоду - рекао је Шобот.

Поред тога, Шобот је нагласио важност оснивања нове Мјесне заједнице у Бистрици, која би омогућила лакши приступ важним услугама за грађане.

- Нова Мјесна заједница је од суштинске важности, јер без ње људи немају ефикасан канал комуникације са градском управом, а њихове потребе остају неадресиране - рекао је он.

Уступљена фотографија

Један од кључних инфраструктурних пројеката који захтијева хитна улагања јесте пут који повезује Бањалуку са Бистрицом.

- Пут Бањалука-Бистрица је у лошем стању, а то директно утиче на квалитет живота људи овдје, као и на развој овог насеља. Град мора преузети одговорност и озбиљно уложити у овај пут како би се омогућио бољи и сигурнији приступ Бистрици - додао је Шобот.

Шобот је закључио да Бистрица, као и сви други дијелови Бањалуке, заслужује озбиљна улагања и пажњу.

- Побиједиће Бистрица, побиједиће Бањалука - поручио је Шобот, позивајући мјештане на заједничку борбу за боље услове живота.