latinica  ћирилица
14/09/2024 |  19:22 ⇒ 21:05 | Аутор: СРНА

Додик у Гламочу: Важно да дјеца у ФБиХ изучавају српски језик

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је вечерас у Гламочу на централној трибини странке да је много важно то што данас српска дјеца у овој федералној општини изучавају матерњи српски језик.
СНСД Гламоч - Фото: СРНА
СНСД ГламочФото: СРНА

- Видим да ствари у Гламочу иду набоље, што ме заиста радује - рекао је Додик.

Додик је поручио да је потребно да српски народ буде јединствен и нагласио да је важан дио живота Срба Црква, које је спасила овај народ кроз вијекове и очувала његов идентитет.

- Данас Срби имају двије државе - једна је Србија, а друга Република Српска која је гарант опстанка српског народа у Федерацији - рекао је Додик и додао да никога не мрзи, али да не да на српски народ.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Гламоч Небојша Радивојша позвао је суграђане да на предстојећим изборима подрже СНСД који је најснажнија политичка партија.

Он је истакао да је поносан на нову зграду локалне самоуправе, на започету изградњу спортске дворане за младе која ће младима пружити здраво одрастање и на увођење српског језика у образовани систем.

Радивојша је захвалио министру правосуђа у Ливањском кантону Александру Родићу и делегату из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горану Броћети који су много допринијели да данас српска дјеца уче српски језик у Гламочу након три деценије.

Он је истакао да ће у народном периоду радити на обнови инфраструктуре Гламоча.