latinica  ћирилица
14/09/2024 |  17:09 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Додик: Помоћи људима у општини Грахово која је огледало Српске

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Грахову да је Републике Српска заинтересована да помогне људима који живе у овој општини, а која је огледало Српске.
Босанско Грахово - СНСД - Фото: Уступљена фотографија
Босанско Грахово - СНСДФото: Уступљена фотографија

- Ми ћемо у идућим годинама одлуком Владе одредити ове четири федералне општине, међу којима је и Грахово, као посебну зону од интереса за Српску и одредићемо да појачамо њихов буџет са по милион КМ годишње и то ће расти како расте републички буџет - поручио је Додик на предизборној трибини СНСД-а у Грахову.

Додик је најавио да ће у Грахову бити отворена амбуланта коју ће Република Српска и Кабинет предсједника плаћати и тако ће бити рјешавани сви проблеми са кандидатом који је спреман за то.

Он је истакао да су људи у Грахову проживјели голготу и на томе им сви требају бити захвални за истрајност да живе.

Додик је подсјетио да су ти људи, када су се вратили на порушена имања, били изложени и неравноправном положају од кантоналне и федералне власти које су учиниле све да организационо блокирају Грахово.

- Зато је потребно да имамо агилне људе који могу да својим приступом и карактером анимирају и власт у Српској како би се обезбиједио једнак третман као што и Српска третира бошњачку и хрватску националну заједницу да и српски народ прихвате овдје - нагласио је Додик за Срну.

Додик је рекао да га је бирао народ и да жели да буде са народом јер је народни човјек, кога није понијела функција и однијела у висине.

- Уморан јесам, али нисам без снаге да наставим даље све дотле док овај народ подржава политику коју водим - поручио је Додик.

Додик је истакао посвећеност општинама као што је Грахово које формално и правно нису у саставу Српске, али јесу доминантне у српском народу и зато су огледало Републике Српске.

Он је нагласио да је Република Српска све способнија да развија своје општине упркос томе што стално блокирају њен раст јер не желе да се уздигне и покаже да егзистира и сама рјешава проблеме и помогне општинама.

- Грахово је огледало Републике Српске, јер су из овог мјеста били припадници Војске Републике Српске и према њима морамо да имамо исти однос и статус - поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника Грахова Петар Малиновић рекао је Срни да очекује бољи живот грађана, те да ће то успјети уз јак тим и предсједника СНСД-а.

Он је навео да је горући проблем Грахова здравство, вода за околна села и путна инфраструктура.

- Морамо отворити радна мјеста. Ове године су нам се уписала три ђака у први разред и то је поражавајуће, али имамо пројекте и радићемо на томе са искусним и образованим људима, а у тиму имамо два доктора наука - рекао је Малиновић.