latinica  ћирилица
14/09/2024 |  17:01 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

Шобот: Побиједиће Голеши, побиједиће Бањалука (ФОТО)

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот одржао трибину у Голешима, гдје је разговарао са мјештанима о свакодневним проблемима који их погађају.
Голеши: Трибина СНСД-а -
Голеши: Трибина СНСД-а

Шобот је истакао да је један од највећих изазова са којима се Голеши суочавају одлазак становника, те да Бањалука мора учинити све како би услови живота у овим крајевима били такви да задрже људе.

Уступљена фотографија

- Људи напуштају Голеше, а то не смијемо дозволити. Наша одговорност је да побољшамо квалитет живота у овим мјестима и пружимо људима разлог да остану. Ова мјеста су кључна за будућност Бањалуке - рекао је Шобот. 

Један од највећих проблема на који су мјештани указали је стање основне школе, која прокишњава.

- Недопустиво је да школа, у којој се образују наша дјеца, прокишњава. То је нешто што мора бити ријешено одмах, без даљих одлагања - нагласио је Шобот. Поред тога, лоша инфраструктура је још један проблем који додатно отежава живот у овом насељу. Путеви су у катастрофалном стању, а основни комунални сервиси су недовољно ефикасни. Инфраструктура мора бити приоритет, јер без ње нема будућности за Голеше ни за друге рубне дијелове Бањалуке - истакао је Шобот.

Уступљена фотографија

Шобот је поручио да Голеши не смију остати заборављени и да ће се борити за рјешавање свих проблема који коче напредак овог краја.

- Побиједиће Голеши, побиједиће Бањалука! - нагласио је Шобот.