latinica  ћирилица
14/09/2024 |  13:34 ⇒ 15:34 | Аутор: РТРС

Гашић: Потребно ријешити питање одлагања отпада

Одлажемо смеће поред потока Шућа и ријеке Сане и тиме директно загађујемо околину, због чега овај проблем морамо приоритетно рјешавати, каже Душан Гашић, кандидат коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС Воља народа за начелника општине Нови Град.
Нови Град-Уједињена опозиција ПДП-СДС Воља народа - Фото: РТРС
Нови Град-Уједињена опозиција ПДП-СДС Воља народаФото: РТРС

- Пошто ова депонија нема употребне дозволе њу бих требало санирати, а ја ћу као будући начелник да се потрудим да се формира регионална депонија гдје би и ми Новљани ријешили то питање за неко дуже вријеме - рекао је Гашић.

Иако је актуелна власт у Новом Граду најављивала да ће ријешити питање одлагања отпада ипак то до сада није урађено, због чега ћемо морати бити одлучнији у томе, поручио је Младен Шумар, носилац листе за одборнике у СО Нови Град испред коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС воља народа.

- Као што можемо видјети овдје је заиста разочаравајуће јер на само 2,5 километра од града комплетан комунални отпад без уређења околине је такав да угрожава здравље и безбједност људи. Кад говоримо о капиталним инвестицијама то ће бити један од наших приоритета уређење ове депоније - навео је Шумар.

Због немарног односа актуелне власти, грађанима поручујем да добро размисле до 6.октобра коме ће дати повјерење, нагласио је Шумар.