latinica  ћирилица
12/09/2024 |  10:02 ⇒ 12:07 | Аутор: РТРС

Додик: Настављамо пројекте у области енергетике и пољопривреде; Орбан: Умјесто санкција, вјерујемо у дијалог

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је са мађарским премијером Виктором Орбаном разговарао о договореним, али и будућим пројектима.
Милорад Додик и Виктор Орбан (Foto: https://x.com/zoltanspox) - Фото: РТРС
Милорад Додик и Виктор Орбан (Foto: https://x.com/zoltanspox)Фото: РТРС

- Односи односи Српске и Мађарске су на највећем могућем нивоу, те се наставља са реализацијом започетих пројеката, првенствено у области енергетике, као и са програмом подршке пољопривреди - истакао је Додик након састанка са Орбаном.

Истакао је да очекује додатне пројекте у партнерству са Мађарском.

- До краја мјесеца очекујемо посјету министра енергетике Мађарске Бањалуци како бисмо наставили реализацију свих питања у вези са тим сектором, али и почели трагање за неким новим инвестицијама - рекао је Додик.

Додик је у Будимпешти рекао да га је мађарски премијер упознао о својој великој турнеји по земљама свијета, те глобалним, као и кретањима у ЕУ.

- Мађарска је заинтересована за разговоре са свим земљама западног Балкана - рекао је Додик.

Он је додао да је ово био информативни састанак са великим државником и пријатељем о раније договореним пословима, као и пројектима који су планирани да се раде у будућности.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Разговарали су о европским интеграцијама западног Балкана и како Мађарска може да унаприједи тај процес, преносе мађарски медији.

Састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком био је сврсисходан, истакао је премијер Мађарске Виктор Орбан.

Он је у објави на Иксу написао да је стабилност Балкана кључна за ЕУ.

- Стабилност западног Балкана кључна је за ЕУ. Умјесто лекција и санкција, ми вјерујемо у дијалог и сарадњу. Мој данашњи састанак са предсједником Милорадом Додиком био је сврсисходан - навео је Орбан.