latinica  ћирилица
11/09/2024 |  13:52 ⇒ 13:53 | Аутор: СРНА

Одбор за помоћ Србима на КиМ: Покренута хуманитарна акција "Oбрадујмо вршњаке"

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији данас је преко свих основних и средњих школа Републике Српске покренуо хуманитарну акцију "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији" с циљем прикупљања новчаних средстава за српску дјецу, младе са потешкоћама у развоју и вишечлане српске породице.
Одбор за помоћ КиМ - Фото: РТРС
Одбор за помоћ КиМФото: РТРС

Предсједник овог организације Милорад Арлов рекао је Срни да су као и протеклих година упутили допис свим основним и средњим школама Републике Српске да ученици подрже ову акцију донирањем једне или више КМ.

- Већ први дан добили смо потврду учешћа основних школа из Шамца, Модриче, Угљевика. Очекујемо подршку многих школа као и Министарства просвјете и културе Републике Српске које нам помаже у свим великим хуманим пројектима као што су "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", изградња Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици - истакао је Арлов.

Он је додао да је протеклих година ову посебну и велику акцију подржало око 160 основних и средњих школа са више од 100.000 ученика и просвјетних радника.

- Од Никољдана до Светог Саве поклон пакетићима ђака из цијеле Републике Српске обрадоваћемо српску дјецу на Косову и Метохији. Један дио средстава усмјерићемо према дјеци и младима са потешкоћама у развоју за опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици - рекао је Арлов.

Он је данас позвао све хумане људе, школе и институције да помогну својим скромним, али великим донацијама српски народ на Косову и Метохији.

Заинтересовани средства могу уплатити и на жиро-рачун Одбора 5551000034196445 код Нове банке.

Арлов је данас апеловао да косовска полиција своју силу не испољава на српској дјеци и омладини, као што се догађа ових дана у Косовској Митровици, те да буду ослобођено четворица српских младића.

- Сав српски народ ма гдје живио мора бити поносан, захвалан, цијенити и поштовати мукотрпност и вољу Срба да у оваквим условима живота и пресије желе остати на својим огњиштима на Косову и Метохији - рекао је Арлов.