latinica  ћирилица
11/09/2024 |  07:32 ⇒ 09:10 | Аутор: РТРС

На Конференцији Европског удружења физиолога у Гранади и Медицински факултет из Бањалуке (ВИДЕО)

У периоду од 4. до 7. септембра ове године, шпански град Гранада био је домаћин 23. конференцији Европског удружења физиолога, коју су организовали Федерација европских физиолошких друштава.
Зорислава Бајић и Ранко Шкрбић - Фото: РТРС
Зорислава Бајић и Ранко ШкрбићФото: РТРС

На конференцији су представљени значајни научни доприноси, а међу њима је била и докторка Зорислава Бајић, која је изложила резултате истраживања из Центра за биомедицинска истраживања Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци.

Њен рад био је фокусиран на механизме заштите и превенције оштећења срца, што је од великог значаја за унапређење кардиоваскуларног здравља.

Центар за биомедицинска истраживања Медицинског факултета Универзитета поноси се бројним публикацијама у међународним часописима, значајним пројектима и сарадњом са водећим европским и свјетским медицинским институцијама.

Позив за учешће на овој престижној конференцији у Гранади је још један доказ да су резултати проведених истраживања у Центру за биомедицинска истраживања Медицинског факултета препознати и цијењени у европској научној заједници.

Овакве конференције представљају изузетну прилику за размјену знања и искустава са колегама из различитих међународних институција, као и за промоцију Медицинског факултета и Универзитета у Бањалуци на глобалној научној сцени.