latinica  ћирилица
09/09/2024 |  14:10 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

Вучић: Српско јединство у Сребреници показало снагу пред 6. октобар

Изборни штаб Милоша Вучића, српског кандидата за начелника општине Сребреница на локалним изборима у БиХ организовао је конференцију за новинаре у Београду, гдје су изразили задовољство што је српско јединство покзало снагу пред локалне изборе 6. октобра.
Милош Вучић - Фото: РТРС
Милош ВучићФото: РТРС

Скупу су присуствовали и предсједници општинских одбора свих српских партија у Сребреници који су једногласно подржали Вучићеву кандидатуру.

Вучић је кандидат Савеза независних социјалдемократа (СНСД) за начелника општине Сребреница.

Слога око заједничког кандидата посебно је важна Србима у Сребреници пред изборе на којима ће се Вучић борити са Хамдијом Фејзићем, који је добио подршку бошњачких странака.

- Хвала свим колегама из Сребренице који су дошли данас овде. Ова подршка показује нашу заједничку преданост бољој будућности Сребренице, јер смо после дугих преговора направили најбољи договор. Као што смо ми превазишли наше разлике, тако молимо и све наше суграђане у расијању, а који имају могућност гласања, да се одазову на изборе и обезбједе нам бољу будућност – рекао је Вучић.

Радомир Павловић, предсједник општинског одбора СНСД-а Сребреница додао је да Срби по трећи пут бију изборну битку за Сребреницу.

- Надам се да ћемо и трећи пут показати јединство, да ћемо да имамо српску власт и да ћемо дати одоговор на резолуцију и зауставимо све покушаје да Србе, као највеће страдалнике, прикажу као геноцидни народ. Зато сви знамо шта нам је чинити 6. октобра, само оловком можемо остварити побједу и показати да Дрина није граница српског народа већ заједнички пројекат. Зато позивамо све људе из Србије да тај дан буду у Сребреници – нагласио је Павловић.

Момчило Цвјетиновић је у Београду представљао сребренички СДС, који је и овај пут стао уз СНСД-овог кандидата

- Као што су рекли моји претходници, све срспке партије су се ујединиле око једног циља и става да имамо Милоша Вучића, као јединог кандидата из српског народа. Апелујемо на све да дођу 6. октобра, како би наставили да развијамо Сребреницу, да буде прихватљимо мјесто за оне који су тамо и оне који желе да дођу да живе – истакао је Цвјетиновић.

На промоцији су учествовали председници општинских одбора свих српских партија у Сребреници: Мирослав Грујичић (УС), Јована Ракић (НПС), Велибор Ранкић (ДНС), Милош Миловановић (СП), Бобан Ристић (НФ), Слађан Миловановић (Листа за правду и ред) и Никола Симић (Демос).

Циљ конференције био је да се широј јавности у Србији представи програм и да са анимирају држављани БиХ – Републике Српске, који имају пребивалиште у Сребреници и који су се регистровали до 23.7.2024. године, да гласају из Србије 6. октобра, путем поште или Амбасаде БиХ у Београду, као и они који се нису регистровали да гласају у одсуству, а налазе се на бирачком списку у Сребреници.