latinica  ћирилица
05/09/2024 |  19:10 ⇒ 19:11 | Аутор: РТРС

Миличевић: Вишковић и Влада да поднесу оставке

Предсједник Српске демократске странке, Милан Миличевић, затражио је хитну оставку премијера Радована Вишковића и његове Владе због, како је навео, "катастрофалног управљања јавним финансијама" и "неспособности да зауставе распад система који гура Републику Српску у економску али сваку другу пропаст".
Милан Миличевић - Фото: РТРС
Милан МиличевићФото: РТРС

- Иако је Милорад Додик угурао Вишковића да још двије године буде на челу Владе, Вишковићу је вријеме да покаже одговорност и поднесе оставку. Тренутна Влада није способна да води Републику Српску. Дефицит је само за прошлу годину износио преко 300 милиона КМ, а чак 806 милиона КМ буџета је покривено новим задужењима. Ова власт само производи дугове и уништава будућност Републике Српске - изјавио је Миличевић.

Он је додао да је "корупција у Влади узела маха, а афере које потресају Републику Српску само потврђују колико је криминал постао основни метод рада ове власти".

- Одлагање пореских дугова од 270 милиона КМ и раст каматних стопа на обвезнице на 6% показује да инвеститори више немају повјерења у финансијски систем Републике Српске. Оваква ситуација ће ускоро угрозити редовне исплате плата и пензија, и гура нашу земљу у све већу неизвјесност - рекао је Миличевић.

Миличевић је упозорио и на масован одлазак становништва из Републике Српске због све веће финансијске и политичке нестабилности.