latinica  ћирилица
05/09/2024 |  12:07 ⇒ 14:40 | Аутор: РТРС

Нинковић: Вода у Бањалуци мјесецима није била исправна, надлежни ћутали

Вода у Бањалуци није била исправна за пиће и употребу, што су показали и резултати анализе коју је урадио Институт за јавно здравство Републике Српске, рекао је предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

Нинковић је нагласио да су резултати показали да вода у десетак бањалучких мјесних заједница није била за пиће.

- Ријеч о градским мјесним заједницама Центар два, Паприковац, Булевар те Поткозарју, Верићима и другим мјесним заједницама - навео је Нинковић.

Истакао је да је застрашујућа чињеница да су градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и директор Водовода Александар Золак знали мјесецима за ове резултате и да о томе нису обавијестили јавност.

Истиче да према овим извјештајима Института, Станивуковић и Золак "трују Бањалучане и дјецу" водом и сазнањем да мјесецима уназад вода није исправна и да нису урадили ништа да се то спријечи.

Коментаришући налазе из института из Београда и Загреба који говоре да је вода у Бањалуци исправна за пиће, што је објављено и на сајтовима Водовода и Градске управе Бањаука, Нинковић каже да не може да улази у начин узорковања воде.

- У налазима Института за јавно здравство Српске јасно стоји датум, локација узорковања те резултати микробиолошких испитивања са печатом и потписом оног ко је урадио анализу - истакао је Нинковић.