latinica  ћирилица
05/09/2024 |  11:57 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Позив Мрежи жена МУП Српске - WPON за пријем у Европску мрежу жена у полицији

Мрежа жена МУП Републике Српске - WPON прихватила је позив Европске мреже жена у полицији за чланство у овој европској асоцијацији чији је циљ унапријеђење положаја жена у полицији.
Мрежа жена МУП-а Српске - Фото: Уступљена фотографија
Мрежа жена МУП-а СрпскеФото: Уступљена фотографија

Предсједница Европске мреже жена у полицији Пина Монтсрат организвала је јуче у Барселони састанак са руководством Мрежа жена МУП Српске - WPON, гдје су јој представљене десетогодишње активности Мреже жена МУП Српске на домаћем и међународном нивоу у протеклих десет година.

- С обзиром да је Мрежа жена МУП Српске - WPON добила признање од самих Уједињених нација, статусом најактивнијег и најутицајнијег удружења полицијских службеница у свијету, вјерујемо да ће ова сарадња бити јединствено искуство и носи нова знања и перспективе за све нас - истакла је Сања Сумоња, предсједница Мреже жена МУП-а Српске – WPON.

Предсједница Скупштине овог удружења Жељка Милеуснић истакла је да ће чланство Мреже жена МУП Српске – WPON у Европској мрежи жена у полицији омогућити институционално јачање и утицај на међународном нивоу кроз промоцију вриједности и капацитета, како самог удружења, тако и самих чланица.