latinica  ћирилица
05/09/2024 |  10:43 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Савић: Разлог што БиХ тапка у мјесту је бошњачка унитаристичка политика, а не српска

Савјетник предсједника Републике Српске Бојан Савић изјавио је да страначке пароле и памфлети које Елмедин Конаковић износи на међународним скуповима, гдје треба да наступи као министар иностраних послова у Савјету министара, наносе штету само БиХ.
Бојан Савић - Фото: Уступљена фотографија
Бојан СавићФото: Уступљена фотографија

- Када министар иностраних послова оде на неки међународни догађај и представља политику своје странке умјесто званичних ставова институција то је директно подривање и рушење БиХ и њеног Устава - истакао је Савић поводом Конаковићевог обраћања на панел дискусији "ЕУ послије избора - дјеловање или пасивност" на Бледу гдје је поново говорио о наводном малигном руском утицају у БиХ.

Савић је навео да је Конаковић дубоко уцијењена особа чија ријеч нема никакав значај. Његова политика, додао је он, представљена је и у иностраној штампи и већина званичника зна с ким има посла, ко су представници Бошњака у БиХ и с ким су све повезани.

- Русија је свих ових година показала да се досљедно залаже за поштовање Дејтонског споразума и БиХ ужива све привилегије добрих односа и веза које Српска има са Русијом. Конаковићу није сметала Русија када су цијене гаса за Сарајево остале исте, али он наставља, по налогу Амбасаде САД у Сарајеву, да распирује мржњу и стално напада Српску, како би добио који поен од странаца - нагласио је Савић за Срну.

Он је оцијенио да су то најобичнији лицемјери који обећавају свакоме свашта како би се одржали на власти, док са друге стране користе руски гас, а причају о америчком, скупљем.

- У свакој комбинацији Бошњацима је одлично и њима оваква ситуација у БиХ највише одговара. Ништа не раде, траже да странци доносе одлуке у и за БиХ умјесто њих, а за све остало криве Републику Српску и без икакве одговорности нападају све што има предзнак српски. То је иста прича као и са СДА, коју је подржала Америка. Ко год да је на власти у ФБиХ или партнер на нивоу БиХ од бошњачких политичких партија све је исто. Разлог што се ништа не ради, што БиХ тапка у мјесту већ деценијама није Република Српска, него бошњачка унитаристичка политика коју подржава један дио запада. Српска се развија и гради и то сви они добро знају, али настављају и даље да лажу и додворавају се странцима, неспособни да било шта ураде сами за бољу будућност овог народа, па и властитог - констатовао је Савић.