latinica  ћирилица
04/09/2024 |  12:19 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Захваљујући напорима Владе изграђена нова Болница у Добоју (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Влада Српске уложила огроман напор и средства да изгради нову Болницу у Добоју и да Српска има људе спремне и способне да граде овакве објекте.
ЈУ Болница "Свети апостол Лука" Добој - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
ЈУ Болница "Свети апостол Лука" ДобојФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Треба да будемо радосни сви ми који сваки успјех у Републици Српској обиљежавамо. Нама су потребне побједе, а ово је побједа - рекао је Додик на конференцији за новинаре након свечаног отварања нове добојске Болнице.

Он је рекао да је Влада Републике Српске показала способност да може да води дијалог са реномираним компанијама као што је Синофарм.

- Поносан сам што имам прилику да свједочим једном великом успјеху, који не би требало да буде заборављен. Објекат је грађен у тешком времену, у вријеме пандемије - рекао је Додик и захвалио свима, прије свега кинеским партнерима, који су пројектовали и обезбиједили финансијски кредите.

Он је рекао да је захваљујући синергији Добој једно од стратешких мјеста заједно са осталим градовима, и да то разумијевање доводи до оваквих пројеката.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да су у изградњи нове Болнице испоштовани сви концепти савремене организације и набављени саврмени апарати.

Шеранић је напоменуо и да ће здравственим радницима ове болнице бити омогућено да уче, раде и напредују.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је нова Болница један од највећих пројеката у модерној историји града.

- Ово је један од намодернијих објеката на овом подручју, који је на понос добојске регије и Републике Српске - рекао је Јеринић.

Директор Болнице "Свети апостол Лука" Младен Гајић најави је током овог мјесеца пресељење у нови објекат и да ће јавност благовремено бити обавијештена о пресељењу, али да то неће трајати дуже од седам дана.

- Радимо интензивно са нашим кинеским партнерима и Министарством здравља на добијању потребних дозвола - рекао је Гајић.

Он је захвалио руководству Републике Српске и града, као и здравственим радницима који су дали допринос у реализацији овог пројекта.