latinica  ћирилица
04/09/2024 |  12:09 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Вулин након састанка са Путином: Забринути смо због притисака на Републику Српску (ВИДЕО)

Србија је веома забринута због снажних притисака да се умањи Република Српска и да се промијени Дејтонски мировни споразум, изјавио је потпредсједник Владе Србије и сенатор Српске Александар Вулин.
Вулин и Путин, Москва - Фото: Уступљена фотографија
Вулин и Путин, МоскваФото: Уступљена фотографија

- Република Српска је такође предмет наше велике бриге, наше велике забринутости, јер постоје снажни притисци да се Република Српска умањи и да се Дејтонски споразум промени. То није могуће уколико желите мир и стабилност. Предсједник /Србије Александар/ Вучић је највећи гарант мира и стабилности у нашој регији - рекао је Вулин на састанку са предсједником Русије Владимиром Путином у Владивостоку.

Он је захвалио Путину на огромном личном доприносу развоју односа Србије и Русије, као и огромном личном доприносу очувању истине, јавио је Спутњик.

- Хвала Вам што сте нам помогли да се успешно боримо против покушаја доношења резолуције о лажном геноциду у Сребреници. Хвала на личном доприносу у очувању истине и помоћи у нашој борби да се не донесе лажна резолуција о Сребреници. Ви сте нас разумели и снажно сте нас подржали. То сте урадили 2015. године када је Велика Британија покушала у Савету безбедности да донесе такву резолуцију и, као што видите, ми то памтимо и не можемо да заборавимо Ваш лични допринос нашој борби за истину о српском народу - поручио је Вулин.

Вулин је током састанка истакао да је и њему и свим Србима велика част и привилегија што данас разговара са руским предсједником, уз напомену да Србија никада неће увести санкције Русији нити ће ући у НАТО све док је на власти предсједник Вучић.