latinica  ћирилица
04/09/2024 |  11:47 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Вишковић: Нова болница у Добоју ће бити регионални здравствени центар (ВИДЕО)

Данас је величенствен дан и дан када је лако бити предсједник владе, јер кад дођете у позицију да један овакав објекат дате на употребу грађанима јер то није чест догађај у животу, рекао је премијер Републике Српске Радован Вишковић на свечаности отварања нове болнице "Свети апостол Лука" у Добоју.
Радован Вишковић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Радован ВишковићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ова власт се није бавила само причом већ се бавила и дјелима. Ово је само је једна у низу болница које смо изградили на простору Републике Српске. Од Бијељине, Сарајева, Зворника, дошли смо и у Добој, а онда имамо и наш понос УКЦ Републике Српске у Бањалуци, нагласио је Вишковић.

Како је рекао, интензивно се гради болница у Требињу, као и у Фочи, а остаје у наредним мјесецима и реконтрукција болнице у Приједору.

- Ова улагања у здравство су одраз снаге и моћи Српске. Болница у Добоју није само здравствени пројекат већ и побједа над свима онима који имају само ријечи критике јер не могу да препознају оваква добра дјела - истакао је премијер.

Вишковић је нагласио да се у овој болници налази најсавременија опрема 21. вијека.

- Овим ће грађанима не само града Добоја већ из читаве регије и Федерације БиХ бити понуђена најквалитетнија здравствена услуга. Надам се да ће ова болница постати регионални здравствени центар - истакао је Вишковић.