latinica  ћирилица
02/09/2024 |  22:18 | Аутор: СРНА

Ћосић: Не насједати на популистичку политику оних који не воле Српску

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да у Републици Српској ниједна застава, која није застава Српске, неће бити трајно обиљежје, биће уклоњена и кажњени они који је поставе.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

- Никакво обиљежје осим Републике Српске дуже од сат времена не може трајати у Српској - рекао је Ћосић Срни након што су припадници Горске службе спасавања из Сарајева незаконито поставили заставу БиХ на Кошути, једном од врхова Јахорине.

Он је поручио да се мора његовати култ заставе Републике Српске.

- Ми треба да тежимо трајним обиљежјима која асоцирају на оно што су симболи Републике Српске. Застава, грб, грб Немањића, грб Србије и сви они споменици културе сјећања и памћења који асоциирају на оно што је дато за Републику Српску - рекао је Ћосић.

Он је нагласио да је то је једини исправни пут, а да је све остало што се ових дана дешава само краткорочни популизам.

Ћосић је додао да се управо због тога у граду Источно Сарајево и баве оним што се зове култура сјећања и памћења.

- Трајно постављамо обиљежја Републике Српске која кроз будуће вијекове треба да усмјеравају нове генерације на оно што јесте Република Српска и шта су њена обиљежја - навео је Ћосић.

Он је истакао да се ни на који начин не смије пристати на популистичку политику "људи који не воле Републику Српску и који се такмиче на начин како ће пронијети неку ратну заставу кроз Српску или оскрнавити неку таблу".

- То су ствари на које ми не смијемо насједати. Ми морамо да његујемо оно што се зове култ заставе и да будемо свјесни да сваког тренутка када радимо нешто да то траје, не за нашег времена, него за времена будућих генерација - поручио је Ћосић.