latinica  ћирилица
02/09/2024 |  13:37 ⇒ 13:37 | Аутор: РТРС

Кострешевић: Полицијски посао тежак, али хуман

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић пожелио је данас срећан почетак школске године ученицима Средње школе унутрашњих послова и на првом школском часу истакао да је полицијски посао тежак и захтјеван, али лијеп и хуман.
Кострешевић у школи МУП-а - Фото: Уступљена фотографија
Кострешевић у школи МУП-аФото: Уступљена фотографија

- Сигуран сам да ће се ваши наставници максимално потрудити да вас образују и обуче за рјешавање највећих изазова с којима ћете се суочавати током полицијске каријере. Сама чињеница да сте баш ви, међу великим бројем кандидата, одабрани за похађање ове школе, говори нам много о вашем квалитету и одлучности да постанете полицијски службеници - истакао је Кострешевић.

Из МУП-а Српске је саопштено да се њих 376 образује по интернатском моделу школовања, од чега је 179 матураната, док су 197 ученика трећих разреда.

Ученике је поздравио и начелник Управе за полицијско образовање Миле Шикман, истичући значај полицијског образовања и системског рјешења за образовање припадника МУП-а Српске кроз Средњу школу која функционише у оквиру Управе за полицијско образовање.

Влада Републике Српске је у марту 2023. године донијела одлуку о оснивању Средње школе унутрашњих послова.

Уз подршку Владе Српске, обезбијеђена су средства за оснивање и њен рад, те простор, опрема и наставна средства у складу са педагошким стандардима и нормативима, те потребан број наставника и стручних сарадника.

Сама школа и Интернат смјештени су у оквиру комплекса Центра за обуку у Залужанима, код Бањалуке.