latinica  ћирилица
02/09/2024 |  13:09 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Бабаљ: Увијек кажњавати истицање ратне заставе са љиљанима у Српској

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Дарко Бабаљ честитао је полицији Републике Српске која је прекршајно казнила возача четвороточкашем на којем је била истакнута ратна застава такозване Армије БиХ, оцијенивши да у таквим ситуацијама увијек треба тако реаговати.
Дарко Бабаљ - Фото: СРНА
Дарко БабаљФото: СРНА

Бабаљ се на конференцији за новинаре осврнуо и на балканско првенство за сениоре у џудоу у Источном Новом Сарајеву, наводећи да градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић треба да се извине због додјељивања награда спортистима такозваног Косова.

Бабаљ је истакао да политичари морају да процјењују шта ће и како урадити и да ли ће урадити нешто негативно по свој народ или неће.

- Иза онога што су они урадили никако не стоје грађани Источног Сарајева и Републике Српске- рекао је Бабаљ у Источној Илиџи.

Бабаљ је подсјетио да БиХ није признала такозвано Косово, те је пружио подршку Србима који живе на Косову и Метохији.

У Источном Новом Сарајеву од 31. августа до 1. септембра одржано је Сениорско првенство Балкана у џудоу на којем је учествовало више од 150 такмичара из десет земаља, а покровитељ је био град Источно Сарајево.